Kulp Belediyesi'nde 3 yıl önce kayyum olarak göreve başlayan Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet, ilçenin talep ve sorunlarını masaya yatırarak çalışmalara başladı. Gerek teknik personellerce oluşturulan ekiplerin inceleme ve raporları gerekse mahalle muhtarları ile mahalle sakinlerinin taleplerini bizzat yerinde inceleyerek çalışmalara başlayan Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet, birçok alanda Kulp ilçesini hizmetle buluşturdu. Beş merkez 53 kırsal mahalle olmak üzere toplam 58 mahalle ve yaklaşık 400 sokağı bulunan Kulp ilçesinde, altyapı, üst yapı, eğitim, kültür ve sanat, spor ve sosyal belediyecilik alanlarında bir çok projeyi hayata geçirdiğini dile getiren Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mustafa Gözlet, "İlçe girişimizi oluşturan Turgut Özal Bulvarı'nda 2.5 kilometre sıcak asfalt, 4.5 kilometre kaldırım, orta refüj ve cadde aydınlatma çalışmalarını tamamladık. İlçe merkezimizin ana arterlerini oluşturan caddelere 6 bin ton sıcak asfalt serimi, merkez mahallelerimizde 90 bin metrekare kilitli parke döşeme ve ihtiyaç duyulan sokaklarımıza betonarme yol yapımları tamamlandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 3 grup yolu ile 36 kırsal mahallemizde sathi kaplama asfalt, alt temel, temel, yol genişletme, stabilize ve sanat yapı (büz, menfez, istinat duvarı) çalışmaları yapılarak 293 kilometre yol vatandaşımızın hizmetine sunuldu. Bunun yanı sıra kırsal mahallelerimizde kendi imkanlarımızla yaklaşık 600 kilometre stabilize, 140 kilometre ham yol ve her yıl düzenli olarak bütün stabilize yol ağlarımızda reglaj çalışmaları tamamlandı" dedi.
KONFORLU VE GÜVENLİ YOLLAR
Kaymakam Gözlet, Kulp'un en büyük caddesi olan Diyarbakır caddesinde oluşan çökme sorununa kalıcı çözüm olması adına 20 metre derinlik, 20 santim aralıklarla 80 santim çapında 215 fore kazık uygulama çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.
ARITMA TESİSİ TAMAMLANDI
Vatandaşların daha konforlu ve güvenli ulaşım hizmet sunmak adına çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Gözlet, "50 litre/saniye kadarki suyun arıtma kapasitesine sahip su arıtma tesisini vatandaşlarımızın hizmetine sunduk" dedi.
KULP'UN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ
Belediyenin yaptığı hizmetlerle Kulp'un çehresi değişirken, Belediye Başkanvekili Gözlet, "İlçemize 20 bin metrekare alan üzerine tam teşekküllü yeni bir asri mezarlığı tamamladık. İlçemizde bulunan stadyumun ışıklandırmasını yaparak vatandaşlarımızın akşam saatlerinde de faydalanabileceği bir alan dönüştürdük. İlçemize yeni bir mezbahane çalışmalarını tamamlayarak önümüzde ki günlerde vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Yapımı devam eden yarı olimpik yüzme havuzunu 2023 yılının başlarında hizmete sunacağız. İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde bulunan okul, cami, kuran kursu ve taziye evlerinin tadilat, çevre düzenleme ve tefrişatı noktasında destek sunmaktayız" ifadelerini kullandı.
BELEDİYEDEN EĞİTİME ÖNEMLİ KATKI
Belediye hizmetlerinin yanı sıra eğitime de önemli oranda destek verdiklerini belirten Gözlet, "Eğitim alanında okullarımızın fiziki şartlarının daha uygun hale gelmesi için çalışmalar sürdürüp, kitap ve malzeme desteğini öğrencilerimize sunuyoruz. Her yıl düzenli olarak YKS ve LGS sınavlarına giren adaylar için aylık ücretsiz deneme sınavlarını yapıyoruz. Öğrencilerimizi kültür- sanat ile spor etkinlikleriyle buluşturuyoruz. İki adet Sosyal Hizmet Araçlarımız, 112 acil kapsamı dışında kalan ağır hasta ve maddi durumu düşük vatandaşlarımızın il merkezindeki hastanelerde tedavileri yapılmak üzere evinden alınıp hastaneye, tedavileri sonuçlandıktan sonra personellerimizce evlerine geri bırakılmaktadır" dedi.
SPORA BÜYÜK DESTEK
Süper amatör liginde mücadele eden Pasur Belediyespor ile öğrenciler için açılan spor kurslarına ücretsiz servis imkanı sunduklarını vurgulayan Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mustafa Gözlet, "İlçemiz de gençlerimizi ve sporsever vatandaşlarımızın kaynaşmasını ve güzel vakit geçirmelerine olanak sağlayacak futbol, voleybol, masatenisi, futsal ve dama turnuvalarını düzenledik. Bunun yanı sıra Pasur Belediyespor'a malzeme ve birçok konuda destek sunuldu" diye konuştu.
KULP, İPEKBÖCEKÇİLİĞİN MERKEZİ
35 bin nüfusa sahip olan ilçenin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Gözlet, "Bu coğrafyada ipekböceği yetiştiriciliği ve ipekli dokuma sanatı bakımından bin yıllık geçmişe sahip önemli bir merkezdir. Bugün Türkiye'de üretilen kozanın yüzde 60'ı 800 üreticiyle ilçemizde üretilmektedir. Ayrıca ilçemizde yıllık 3 ton ipek iplik üretimi yapan ve 37 kadının istihdam edildiği bir fabrika mevcuttur. Türkiye'nin en fazla yaş kozanın üretildiği Kulp İlçemiz ipekböcekçiliğin başkentidir. Kulp ilçemizde bulunan İpek İplik Fabrikası Türkiye'nin tek fabrikasıdır. 20 genç kızımızın istihdam edildiği ve ahşap tezgahlarda saf ipekten kravat, şal, puşi, fular üretiminin yapıldığı modern bir atölyemiz mevcuttur. İpekböceği üreticilerine her anlamda destek sunuyor ve destek sunmaya da devam edeceğiz. Kulp ilçesinde el tezgahlarında üretilen ipek şal, kravat, fular gibi el emeği güz nuru ürünlerin her yere ulaşabilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.
Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Diyarbakir Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Diyarbakir Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.