Esnaf Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında tarihi On Gözlü Köprüde yöresel lezzetleri tanıttı. Etkinlik kapsamında coğrafi işaret almış Diyarbakır'ın Duvaklı Pilavı, Mumbar Dolması ve Kadayıf tatlısı ikram edildi. Vatandaşlar On Gözlü Köprünün manzarası eşliğinde yemekleri tattı. İkram edilen yemeklerden alan Yiyecek İçecek Hizmetleri Eğitmeni Şaibe Şener, yemeklerin aslına uygun yapıldığını söyledi. Farklı lezzetlerin yer aldığı etkinliğin renkli geçtiğini belirten Şener, şöyle konuştu: "Yemekler benden açıkçası geçer not aldı, yani çok beğendim. Etkinlikte bize mumbar dolması ve kadayıf ikram ettiler. Hatta mumbar dolması çok güzel olmuş, bu kadar fazla pilavı bu şekilde tutturabilmek gerçekten büyük başarı. Etkinlik, Diyarbakır mutfağının tanıtılması adına güzel bir etkinlik bu tarz etkinliklerle mutfağınızı daha geniş kitlelere ulaşabilir diye düşünüyorum."
"KENTİN TANITIMINA KATKI SUNUYOR"
Elif Yıldırım ise etkinlik sayesinde arkadaşlarıyla farklı bir gün geçirme imkanı elde ettiklerini söyledi.
Etkinliğin turizme de katkısı olduğunu kaydeden Yıldırım, "Bu etkinliklerle Diyarbakır yemeklerini diğer insanlara da tanıtmış oluyoruz. Bunun iyi bir şey olduğunu düşünüyorum" dedi. İkram edilen yemeklerden tadan Hacer Yetiştiren de programdan keyif aldığını aktararak şunları dile getirdi:
"İkram edilen yemekler gayet temiz ve lezzetliler. Diyarbakır'ın yöresel yemeklerini güzel manzara karşısında afiyetle yedik. Böyle büyük bir etkinlik düzenlemek lezzetli oluyor. Düzenlenen etkinlik için çok teşekkür ediyoruz" Etkinlikler kapsamında Bugün ise tarihi Keçi Burcu'nda vatandaşlara coğrafi işaret almış meşhur Diyarbakır Ciğer Kebabı İkramı olacak.