Dans, müzik, eğlence, bazen hüzün bazen kahkaha... Zamansız bir tür kabare. Her ne kadar damaklarda bir nostalji tadı bıraksa da her zamanın seyirliği. İşte, popüler müziğin güçlü seslerinden Elif Kaya bir hayalini gerçekleştirdi ve Bir Peri Masalı adlı bir kabare gösterisin başrolünü kaptı! Bu akşam Etiler No: 1903 sahnesinde ikinci gösterimi var... 7 ve 14 Kasım'da da tekrarı olacak. Şarkıcı olmak isteyen bir genç kızın öyküsü Bir Peri Masalı... İki perdelik kabarede Kaya, 70'lerden, 90'lardan nostaljik şarkılar da seslendiriyor... Binnur Şerbetçioğlu'nun yazıp yönettiği, kostümlerini Halil Gül'ün tasarladığı kabarede, ünlü müzik adamı Selim Çaldıran hem orkestrasıyla hem de mekanın patronu rolünde sahnede yer alıyor.
- Bir kabarede oynamak hayaliniz miydi?
- Gösteri sanatları her zaman ilgimi çekmiştir. Hayallerimden biriydi kabare. Selim Çaldıran yıllar evvel birçok kabarede kıymetli sanatçılarımıza eşlik etmiş. Birlikte çalışmaya başladığımızda kabare veya müzikal yapmayı her zaman hayal ederdik. Binnur Şerbetçioğlu ile yakın zamanda stüdyoda bir müzik çalışması için bir araya geldik ve kabare hayalimizden bahsettik. Kendisi oyunumuzu yazdı ve yönetti, bize destek oldu.
90'LAR OYUN BAHÇESİ GİBİ
- Kabarenin konusu bir şarkıcı hikayesi. Kendi müzikal yolculuğunuzdan da izler var mı kabarede?
- Bir Peri Masalı benim gerçek hikayem... Şarkıcı olmak isteyen garson bir kızın sahne yolculuğunu anlatıyor. Müşterilere servis yaparken kendimi aniden sahnede buluyorum. Farklı kostümlerle yeni karakterlere bürünüyor ve gitgide sahnede büyüyorum. İlginç karakterlerimizden Mualla eski bir şarkıcı. Patronun şarkıcı olmak isteyen Peri'ye ilgisine biraz bozuluyor ve aralarında başlayan tatlı atışmalarla renkli kabare başlıyor. Selim Çaldıran orkestra şefimiz ve patron rolünde. Su ve Şakrak karakterlerimiz gecemizin çığırtkanları. Ve bir de seyirciler arasında gezen çiçekçi kızımız oyunumuzu renklendiriyor.
- Sizin hikayenizle nasıl örtüşüyor kabare?
- Süpermarkette kasiyerlik yaparken ailemden habersiz ses yarışmasına katılmıştım. Benim hikayeme benzer yanı çok. İnandığın şeyin peşinden giden her birimiz kendi masalımızın perisiyiz.
- Bir yandan da 70'lerden, 90'lardan şarkılar söylüyorsunuz Bir Peri Masalı'nda... 70'ler ve 90'lar hem hayat hem müzikal tarz olarak sizin için ne ifade ediyor?
- 90'lar çocukluğum, ilk eşlik ettiğim şarkılar, hayallerimin oyun bahçesi ve bir çoğumuz için unutulamayacak zamanlar. 70'ler geçmiş yaşamlara nesillere olan tutkum. İlk çıkış şarkım da 70'ler parçasıydı. Geçmiş ve geleceğin sonsuz sesleri içinde üstatları daima hatırlıyoruz. Dönem şarkılarının beste formu ve müzikal kalitesi beni çok etkiliyor. Çeşitlilik o dönemlerde de seviliyor her bir müzik tarzı ayrı ayrı kıymet görüyor, en çok da sanatın ve sanatçının el üstünde tutulduğu zamanlar olması paha biçilmez.
MÜZİK İÇİN SABIR GEREK
- Popüler müzik aleminde kendini göstermek, tanınır olmak; özetle bir peri masalının kahramanı olmak günümüzde kolay mı sizce? Ne tür engeller var müzisyenlerin hayallerini gerçekleştirmesinde?
- "Hiçbir şey kolay değil ve her şey çok kolay" arasında hayal, inanç ve kader köprüsündeyiz... İnanmak sabır göstermek ve ne istediğinden emin olmak en yakın arkadaşın. Amaç tanınır olmaksa o kolay işte! Ellerimizde, ceplerimizde her an bizimle! Yani üzerimizde taşıdığımız sosyal medya ile mümkün. Amaç müzikse o sabır isteyen bir yol, bir peri masalı. Masallar güzeldir ama zorlukları çoktur. "Gül düşünür gülistan olursun, diken düşünür dikenlik olursun" demiş üstat!
- Dans da kabarenin ayrılmaz bir parçası. Dans sizin için ne ifade ediyor?
- Dans etmeyi çok seviyorum zaman zaman iddialı bile olabilirim bu konuda (gülüyor). Ruhumuzun beden üzerindeki en eğlenceli kanıtlarından... Kabaremizde de bol bol dans ediyoruz.