?1995'ten bu yana, Türkiye'nin güvendiği tarifleri okurlarıyla buluşturan, annelerin çocuklarına lezzet mirası olan Sofra Dergisi, yenilenen yüzü ve mutfak sanatına dair heyecan uyandıran içeriğiyle raflardaki yerini aldı.
Yayıncılığın tüm alanlarında olduğu gibi dergicilikte de içerik kadar görsellik büyük önem taşıyor. Özellikle de yemeiçme gibi hepimizin ortak noktası ve hatta zaafı olan bir alanda yayın yapıyorsanız, hem tasarım hem de fotoğrafçılık açısından değişen trendlere, bakış açılarına uyum sağlamak zorundasınız. Bunu da tek başına görsel yönetmen, stilist, editör, fotoğrafçı ya da yayın yönetmeninin performansıyla gerçekleştirmek mümkün değil. Hani derler ya bu bir "orkestra işi" diye, işte aynen öyle! Sofra Dergisi, bu orkestra işini istikrarlı biçimde yürüten yayınların başında geliyor. Deneyimli şefleri ve yazı işleri kadrosuyla yemek yayıncılığındaki güvenilir duruşunu 22 yıldır kesintisiz sürdüren Sofra, ekim sayısından itibaren yepyeni bir tasarımla okurlarıyla buluştu.
Sofra Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ Ateş, "Değişmeyen tek şey değişim diyerek biraz makyaj tazeleyip yenilendik. 22 yıldır bizi yalnız bırakmayan okurlarımızın ve belki de ilk kez Sofra Dergisi ile tanışacak genç bir kitlenin karşısına yeni yüzümüzle çıkmak bizim için çok heyecan verici... Bu değişimin devamında okurlarımıza başka sürprizlerimiz de olacak. Yıl sonuna kadar tamamlanmak üzere iki farklı kitap serisi hazırlıyoruz." diyerek, önümüzdeki günlerde damak düşkünlerini bekleyen sürprizlerin de müjdesini veriyor.
Her ay mevsime uygun tarifler ve fikirler üreten Sofra Dergisi'nin ekim sayısı, Kekler ve Kurabiyeler kitapçığı da veriyor hediyeli.