AKŞAM YEMEĞİ, BOŞNAK BÖREĞİ
Sahnenin çekiminden önce, çekim yapılan evin gerçek sahibi Saime Abla herkese Boşnak böreği ikram etti. Başrol oyuncusundan, setin çaycısına kadar herkes aynı kaptan aynı böreği ve turşuyu yiyerek akşam yemeğini tamamladı.
BİR KARAKTER: MUSLUKÇU
Köksüz'ün son planını izlerken, yönetmen bendenizi oyuncu olarak seçti. Rolüme uyması için sağ kolunda Türk bayrağı olan, sol kolunda da İzmir yazan, 'mükemmel' bir tişörtü sırtıma geçirdim. Eve gelip giden bir muslukçuyu canlandırdım ve birkaç denemede repliğimi (iyi akşamlar) hiç şaşırmadan söylemeyi başarınca sahne tamamlandı. O gün aynı zamanda Deniz Akçay'ın doğum günü olduğu için, bir de pasta kesildi.
MUTSUZ YAŞAMAYA, MECBUR KALANLARIN FİLMİ
Ahu Türkpençe, atv'de yayınlanan Şöhret dizisi sayesinde Deniz Akçay'la tanışmış. Oyuncu "Her ikimizi de birbirine yaklaştıran şey, televizyonda yaptığımız işlerin yanı sıra reytinge, formüle dayanmayan, kendi istediğimiz gibi işler yapabilmekti," diyor. Bunun yolunun da birlikte bir sinema filmi yapmak olduğunu düşünen Türkpençe, Deniz Akçay'ı Köksüz'ü yazmakta motive eden başlıca kişilerden biri olmuş. Türkpençe'yi senaryoya en çok bağlayan unsur, sadece kendi karakteriyle değil, bütün karakterlerle özdeşleşebilmesi olmuş. Türkpençe "Feride'nin içinde yaşadığı ailede herkes işlevini ve vazifesini yitirmiş. Anne, annelikten, abla ablalıktan çıkmış. Herkes sadece mecburiyetten, toplumdaki aile algısının dayattığı sorumluluktan dolayı yan yana duruyor. Baktığınız zaman bunun etrafımızda da yaygın olduğunu görüyoruz. İnsanlar sevmedikleri insanlarla yaşamaya mahkum olabiliyor, sevmedikleri işleri, yıllarca yapmak zorunda olabiliyorlar. Film biraz bu gibi bir hayata mecbur olanların filmi," diyor.