Bitlis’in Hizan ilçesinde yıllardır doğal yöntemlerle çeltik eken vatandaşlar, çeltiği asırlık değirmende pirinç haline getirerek geçimlerini sağlıyor.
Hizan’ın Karbastı köyüne bağlı Yamaç Mezrası’nda yaşayan vatandaşlar, geleneksel yöntemlerle ektikleri çeltiğin sonbahar mevsiminde hasadını yapmaya başladı. Hasadı yapılan ve kurutulan çeltik, daha sonra asırlık değirmende öğütülerek pirinç haline getiriliyor.
Hayvancılığın yanında köyün önemli geçim kaynaklarından birinin pirinç olduğunu söyleyen köylülerden Feyat Tuz, köylülerin imece usulüyle ekip biçtikleri çeltiği, yıllardır taş değirmende öğüttüklerini ifade etti. Tuz, “Bu değirmen dedelerimizden kalan bir değirmendir. Yüzyıllardır bu değirmende çeltiği öğütüp, pirinç haline getiriyoruz. Bir yandan kendi ihtiyacımızı karşılarken bir yandan da satarak aile bütçemize katkı sağlıyoruz” dedi.
Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Bitlis Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Bitlis Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.