Kırmızı pancar çorbası
Malzemeler;
2 büyük kırmızı pancar
1 büyük patates
1 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı: Patatesi ve pancarları küp küp doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Sebzeleri ekleyin onları da biraz yumuşayana değin sote edin. Tavuk suyunu ve tuzunu ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Blender'dan geçirin.
Havuç çorbası
Malzemeler;
4 adet havuç,
1 adet kuru soğan
3 su bardağı et suyu
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı: Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. Rendelediğiniz havuçları ekleyin, tuzunu ilave edin. Üzerine et suyu ekleyin. Havuçlar iyice yumuşayınca yoğurt ve unu ayrı bir kasede çırpıp çorbaya azar azar ilave edin. 2-3 taşım kaynatın. Blender'dan geçirin.
Ispanak çorbası
Malzemeler;
1 kg ıspanak
4 su bardağı et suyu
2.5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Ispanakları yıkayın ve ufak ufak doğrayın. Tencereye un ve sıvıyağ koyup unu biraz kavurun. Üzerine doğranmış ıspanaklar ilave edin. Karıştırın. Et suyu ve tuz da ilave edin.10 dakika daha pişirin. Ispanaklar iyice yumuşadıktan sonra blender'dan geçirin. 5 dakika daha kaynatın.
Hazırlayan: İpek Kuşçu