Kereviz çorbası
10. aydan itibaren
Malzemeler
1 mini kereviz
1 mini havuç
1 mini soğan
2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Varsa et suyu veya tavuk suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Önce soğanı sızma zeytinyağında sote edin. Üzerine minik doğranmış havuç ve kerevizleri ekleyin. Onlar biraz yumuşayınca tavuk suyunu veya et suyunu ilave edin. Ayrı bir kasede un, yoğurt ve limon suyunu çırpın. Karışım fokurdayarak kaynamaya başlayınca, çorba suyundan 2-3 kaşık yoğurtlu karışıma ekleyip terbiyeyi ısıtın ve terbiyeyi azar azar çorbaya ekleyin. İyice karıştırın. Ocakta 1-2 fokurdasın altını kapatın. Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin.
Havuçlu irmikli mama
6. aydan itibaren
Malzemeler
1 havuç
2 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Ilık su
Hazırlanışı
Havucu haşlayın. İrmiği suda pişirin. Haşlanmış havucu iyice ezin ve irmikle karıştırın. Üstüne sızma zeytinyağı gezdirin.
Pancar çorbası
10. aydan itibaren
Malzemeler
1 tane pancar
1 mini havuç
1 mini soğan
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Pancarları ve havuçları yıkayın, iri iri doğrayın ve bir tencereye aktarın. Soğanı da ekleyin. Üzerini geçecek kadar suda haşlayın. Arpa şehriyeyi de ekleyin ve o da pişene kadar haşlayın. Blender'dan geçirin. Yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Mamanız hazır.
Tahinli pekmezli kış kahvaltısı
7. aydan itibaren
Malzemeler
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 çay kaşığı probiyotik tereyağı
2 kuru kayısı
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı tahin
1 su bardağı su
Hazırlanışı
Önce kuru kayısıları az su ilavesi ile cezvede pişirin. Tereyağını eritip unu kavurun. Haşlanmış ve blender'dan geçmiş kayısıları ekleyin. Sonra ince süzgeçten geçirin. Karıştırarak pişirin. Su ilave edebilirsiniz. Ilıyınca pekmez ve tahini ekleyin.
Hazırlayan: İpek KUŞÇU