Sütlü balkabağı çorbası
Malzemeler ;
Balkabağı (Bir kase küp doğranmış)
1 adet kuru soğan
1 adet küp doğranmış patates Ilık su
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: Sebzeleri tencereye koyup üzerini 1 parmak geçecek kadar ılık su ile haşlayın. Pişen sebzeleri, suyunu süzdükten sonra ezin. Püre haline getirdiğiniz sebzelere zeytinyağı ve süt ekleyerek 2 dakika kaynatın.
Sütlü-yoğurtlu sebze çorbası
Malzemeler ;
1/4 kereviz, rendelenmiş
2 avuç ıspanak, doğranmış
1 adet küçük boy havuç, rendelenmiş
1 küçük patates, rendelenmiş
1-2 çorba kaşığı yoğurt,
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı,
1 çay bardağı süt
Hazırlanışı: Bir tencerede sebzelere sıcak su ilave ederek haşlayın. Bebeğinizin ayına göre süzüp blender'dan geçirebilirsiniz. Katı yemeye başladıysa püre yapmanıza gerek yok, rendelenmiş halini kolaylıkla yiyebilir. Süzdüğünüz sebzeleri sıcak süte ilave edin. İçine biraz da sebze suyundan ekleyin. Bir yanda yoğurt, un ve yumurta sarısını çırparak terbiyesini hazırlayın. Kaynayan sütlü sebze karışımına terbiyeyi de koyup kaynayana kadar karıştırın. İsterseniz biraz taze limon suyu ve çok az tuz ilavesiyle servis yapabilirsiniz.
Sütlü şehriye çorbası
Malzemeler ;
2 bardak süt,
4 bardak su
1 yumurta,
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı tel şehriye
1 kaşık dolusu un
Hazırlanışı: Su ve sütü kaynatın, içine şehriyeyi atıp karıştırarak pişirin. Şehriye pişince bir kavanozun içinde iyice çalkaladığınız un, yumurta, yoğurt karışımına kaynayan çorbadan biraz ilave edip çalkalayın. Yeteri kadar ılındıysa, çorbaya ilave edin. Tuz ve biraz yağ koydunuz mu çorba tamamdır.