Glutensiz çekirdekli kraker
4 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı nohut unu (ele yapışmayan hamur için artıp azalabilir un miktarı)
1 su bardağı karabuğday unu
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
2-3 yemek kaşığı buzlu su
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı karbonat
Üzerine bir avuç dolusu karışık çekirdek
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırın. Streceh sarıp buzdolabına kaldırın. Yarım saat dinlendikten sonra merdane ile ince olacak şekilde açın. Üzerine fırça ile su sürün ve çekirdekleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-15 dakika pişirin.
Mısır unlu limonlu kek
4 kişilik
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
2.5-3 su bardağı organik mısır unu
1 su bardağı hurma şurubu veya agave şurubu
1 paket karbonat
1 limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Yumurtaları rengi krem rengine dönene değin çırpın. Zeytinyağını, yoğurdu, hurma şurubunu ve diğer malzemeleri de ekleyerek karışım bütünleşene değin karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede istediğiniz kalıp içinde pişirin. 25-30 dakika süre yetecektir.
Glutensiz zeytinli ekmek?
Malzemeler
1 su bardağı karabuğday unu
1 su bardağı nohut unu
1 şişe maden suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 kahve fincanı yoğurt veya kefir
1/1 fincan zeytinyağı
1 kahve fincanı zeytin (rondodan geçirilmiş)
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırın. Yumuşak hatta cıvık bir hamur hazırlayın. Elinizi ıslatarak yağlı kağıt serili pişirme kabına aktarın. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Glutensiz susamlı tatlı çıtırlar?
4 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı nohut unu
1 su bardağı mısır unu
2-3 yemek kaşığı buzlu su
1 su bardağı hurma veya agave şurubu
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı karbonat
Üzerine 1 kahve fincanı susam
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırın. Streceh sarıp buzdolabına kaldırın. Yarım saat dinlendikten sonra merdane ile ince olacak şekilde açın. Üzerine fırça ile su sürün ve susamları serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-15 dakika pişirin.
Hazırlanışı: İpek KUŞÇU