Çilekli pasta
4 kişilik
Malzemeler
Kek için
4 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında),
3-4 kaşık organik pudra şekeri,
1 çay bardağı su,
7 yemek kaşığı un,
limon kabuğu rendesi,
1 çay kaşığı karbonat
Keki ıslatmak için
1 çay bardağı süt ve
1 yemek kaşığı bal
Krema için
3 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı buğday nişastası,
4 yemek kaşığı un, ılıdığı zaman;
1 çay bardağı bal
Süsleme için
Yarım kilo çilek
Kekin hazırlanışı
Derin bir kaseye 4 adet yumurtayı kırın. 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 çay bardağı su ilavesi ile çırpın. Unu, limon kabuğu rendesini ve karbonatı ekleyin. Hazırlanan karışımı dikdörtgen bir kelepçeli kek kalıbına koyup önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Soğuyunca küçük yuvarlak kek kalıpları ile kesin.
Kremanın hazırlanışı
Tencereye 3 bardak sütü, nişastayı ve unu ekleyerek, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ilıyınca balı ilave edin. Tadına bakın, daha tatlı isterseniz biraz daha bal ekleyin.
Pastanın hazırlanışı
Mini yuvarlak kek kalıplarını 1 çay bardağı süt ve 1 yemek kaşığı bal karışımı ile ıslatın. Üstüne pasta kremasını sürün. Çileklerle süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servise hazırdır pastanız.
Kayısılı ve yaban mersinli pilav
4 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı baldo pirinç 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı doğranmış taze kayısı Yarım çay bardağı yaban mersini 1 çay kaşığı tuz Çeyrek demet kıyılmış dereotu
Hazırlanışı
Zeytinyağını tencerede ısıtın. Minik küpler halinde doğranmış taze kayısıyı ve yaban mersinini ekleyip kısık ateşte kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzunu ekleyip karıştırın ve suyu ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kapağını açmadan pişirin. Ocaktan alıp kapağını açmadan 10 dakika demlendirin. Kıyılmış dereotunu ekleyip harmanlayın ve servis yapın.
Sebzeli bonfile
4 kişilik
Etin marinası için
8 parça dana bonfile
2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı sirke
Sebzeli karışım için
2 adet kırmızı biber
2 adet sarı biber
6-7 adet sivri biber
5-6 dal fesleğen veya reyhan (arzu edilirse)
1 diş taze sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yeşil sos için
2 arpacık soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 dal fesleğen
3-4 dal nane
Yarım demet dereotu
Yarım bardak su
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un
Hazırlanışı
Öncelikle etleri marine malzemeleri ile karıştırın ve buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin. Sebzeli harç için, biberleri julyen doğrayın (ince uzun). Zeytinyağında sebzeler iyice yumuşayana değin kavurun. Sarımsağı ve arzu ederseniz fesleğeni ekleyin, ateşi kapatın. Yeşil sos için; rondodan tüm yeşillikleri biraz su ve zeytinyağı ilavesi ile çekin. Süzgeçten geçirin. Unu ve tuzunu ekleyin. Tavada biraz suyunu çekene kadar pişirin. İnce doğranmış bir avuç dereotunu ince doğrayarak üzerine serpiştirin. Etleri iyice kızmış yanmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. Bir parça etin üzerine sebzeli harçtan koyun ve bir parça bonfile daha üstüne koyun. Servis yaparken yeşil sosu önce tabağa biraz dökün. Üstüne sebzeli bonfileyi koyarak servis yapın. Afiyet olsun.