Yulaflı kuru meyveli pekmezli kek
4-6 kişilik
Malzemeler
2 iri yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı küp doğranmış kuru meyveler (kuru kayısı, üzüm, incir )
1 su bardağı keçiboynuzu pekmezi
1.5 su bardağı yulaf kepeği
1.5 su bardağı organik buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları pekmezle iyice çırpın. Yoğurdu, zeytinyağını ekleyin. Kuru meyveleri küp küp doğrayın ve bir kasede una bulayın. Unladığınız kuru meyveleri, yulaf kepeğini, unu ve karbonatı ilave edin. Mikserle iyice çırpın. İstediğiniz kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika pişirin.
Karabuğdaylı baharpilavı
?4-6 kişilik
Malzemeler
2 su bardağı karabuğday
1 kase dolusu taze bakla ve araka bezelye
Yarım demet dereotu
1 adet kırmızıbiber
1 adet sarı biber
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3.5 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Karabuğdayı önce ayıklayın (Taş çıkabiliyor bazen.). Sonra yıkayın ve süzün. Renkli biberleri, baklayı, bezelyeleri ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz yumuşayana değin sote edin. Karabuğdayı ekleyin. Biraz kavurun. Sıcak suyunu, tuzunu ve karabiberini ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
Kinoalı mücver
4-6 kişilik
Malzemeler
2 su bardağı kinoa
2 adet yumurta
1 adet rendelenmiş kuru soğan
Yarım demet dereotu, maydanoz, nane (ince doğranmış halde)
1 çay kaşığı deniz tuzu
Hazırlanışı
Kinoayı ilk önce ılık suda yarım saat bekletin. Ardından suyunu süzüp haşlayın. Böylece kinoanın acı tadı kalmayacaktır. Haşladığınız ılıyan kinoaya rende soğan, yumurta, ince doğranmış yeşillikleri, tuzu ilave edin. Strech film ile sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen kinoalı karışımdan elinizi ara ara ıslatarak yuvarlak şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Hazırlayan: İpek KUŞÇU