Renkli limonata
4-6 kişilik
Malzemeler
5-6 adet iri limon
Yarım su bardağı bal
1 litre su
1 adet dilimlenmiş portakal
1 avuç mevsim meyveleri
Süslemek için nane yaprakları
Hazırlanışı
Limonları iyice yıkayın. Kabuklarını soyun. Soyduğunuz kabukları rondodan geçirin. Katı meyve sıkacağı ile limonların suyunu sıkın. Bal ile tatlandırın. Rondodan geçirdiğiniz limon kabuklarını da ekleyin. Suyu ilave edin. İyice karıştırın. Tülbentten süzerek sürahiye aktarın. İçine portakal dilimleri ve diğer meyve dilimlerini ekleyin. Buzdolabında soğutun. Nane yaprakları ile servis yapın. Afiyet olsun.
Hindistan cevizli panduflar
?4-6 kişilik
Malzemeler
Hindistan cevizli kıvamlı krema
1 kg süt,
1 su bardağı organik buğday unu,
75 gram tereyağı,
3 su bardağı Hindistan cevizi,
Yarım su bardağı bal (Süt, un, tereyağını koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alınca Hindistan cevizini, ılıyınca balı ilave edin.)
Çilekli sos
250 gram çilek,
5-6 kaşık bal
200 gram süzme yoğurt (Tüm malzemeyi rondodan geçirin.)
Hamuru için
4 yumurta,
1 su bardağı su
1 su bardağı organik buğday unu
60 gram tereyağı,
Yarım çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Hamur malzemelerinden su, tereyağı ve tuzu kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp unu ekleyin ve iyice karıştırın. Tekrar ocağa alıp düşük ısıda 5 dakika karıştırarak pişirin. Hamur ılıyınca yumurtaların birincisini ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra teker teker aynı şekilde diğer yumurtaları ekleyin. Hamuru krema torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili tepsiye ufak cevizler büyüklüğünde sıkın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Puf hamurların içine tatlı kaşığı ile Hindistan cevizli kremasını yerleştirin. Servis sırasında çilekli sosu üzerine dökerek meyve ile süsleyin.
Nohutlu-yoğurtlu semizotu salatası
4-6 kişilik
Malzemeler
2 su bardağı nohut
250 gram körpe semizotu
200 gram süzme yoğurt
5-6 adet minik domates
2 adet renkli biber
1 yemek kaşığı sirke
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limon suyu veya nar ekşisi
Tuz, karabiber ve arzu edilirse kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Nohutları bol suda 5-6 saat ıslatın. Ardından orta ateşte nohutlar yumuşayana değin haşlayın. süzüp, soğutun. İyice yıkadığınız semizotunu ince ince doğratın. Domatesleri ikiye bölün. Biberleri iri küpler halinde doğrayın. Kavanozlara önce nohutları, ardında semizotunu, yoğurdu, domate ve biberleri ekleyin. Servis yapılacağı zaman zeytinyağını, limonu, sirkeyi, tuzu ve karabiberini ekleyin. Afiyet olsun.
Piknik çöreği
4-6 kişilik
Malzemeler
3-3.5 su bardağı organik buğday unu
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı ekşi maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı bal
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzemeler
200 gram kaşar peyniri
3-4 adet kırmızıbiber
200 gram pastırma
1 avuç yeşil ve siyah zeytin
200 gram ıspanak veya pazı yaprakları
Üzerine
Yumurta sarısı (sulandırılmış)
Hazırlanışı
Derin bir kaba unu koyun ve ortasını havuz şeklinde açın. Unun ortasına maya, ılık süt ve balı koyarak yoğurun. Üzerine nemli bir bez sererek yarım saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın. Merdane ile açın. İç harç için, kırmızıbiberleri halka halka doğrayın. Ispanakları ince ince dilimleyin. Kaşar peyniri dilimlenmiş halde olsun. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve dilimleyin. Hamurların orta alanına önce kaşar peyniri, kırmızıbiberleri, ıspanakları ve zeytinleri üst üste yerleştirin. Hamurun iki ucundan birleştirin. Her yeri kapalı irice bir poğaça görünümünde olmalı. Ters çevirerek yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bıçak ile iki-üç tane kesikler atın. Yumurta akını da sürerek fırına verin. 25-30 dakika orta derecede pişirin.
Hazırlayan: İpek KUŞÇU