Soğuk çilekli tatlı
4-6 kişi
Malzemeler
2.5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı
Buğday nişastası
Yarım su bardağı
Hurma şurubu
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi kalın tabanlı bir tencerede ocağın üstüne alın. Karışım koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tadını kontrol edin. Gerek duyarsanız hurma şurubu ekleyin ve karıştırın. Karışımı ufak kaselere veya kalıplara veya bardaklara paylaştırın. Ilıyınca buzdolabına kaldırın. Servis öncesi üzerine çileklerle süsleyin.
Çilekli beze
3 kişilik
Malzemeler
2 yumurta akı
2.5 çay bardağı organik pudra şekeri
5-6 adet çilek
Hazırlanışı
Yumurta aklarını bir fiske tuz ile iyice çırpın. Pudra şekeri ve minik doğradığınız veya püre halindeki çilekleri ilave edin. Karışımı kaşıkla alıp, kaşığı ters çevirince karışım düşmeyene değin çırpın. Çilekleriniz çok sulu ise biraz daha pudra şekeri ilave edebilirsiniz. Tepsinize yağlı kağıt yerleştirin. Karışımı krema torbasına aktararak çiçek şeklinde sıkın. Alt kısımlarına tahta çubuklar yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 100-150 derecede 25-30 dakika pişirin.
Çiçek çörek
6-8 kişilik
Malzemeler
42 gram yaş maya, 1 tatlı kaşığı bal 200 ml. ılık süt, 2 yumurta (Birinin sarısı üstüne sürmek için), 1 çay bardağı zeytinyağı, 3-4 su bardağı organik buğday unu
Orta alanları için
250 gram çökelek peyniri, 1 çay kaşığı kekik, nane, kırmızı pul biber karışımı, 2 kaşık zeytinyağı
Hazırlanışı
Ilık süte mayayı ve balı ekleyin. Elinizle maya iyice sütün içinde eriyinceye değin karıştırın. 5 dakika kadar bekletin. Ardından diğer malzemeleri ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. İki katı hacme ulaşana değin üzeri kapalı bekletin. Hamurdan önce kahve fincanı tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar oluşturun. Çiçek için minik yuvarlak toplar yapın. Ve daire şeklindeki hamurun kenarlarına yerleştirin. Üzerlerine biraz sulandırdığınız yumurta sarısını fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Orta alanlarına peynir toplarını yerleştirin.
Tuzlu tartlar
4 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı organik buğday unu, 100 gram soğuk tereyağı 2-3 yemek kaşığı buzlu su
İç malzemesi
Süzme yoğurt veya yumuşak beyaz peynir, ufak boy domates, nane yaprakları
Hazırlanışı
Tereyağını küp küp doğrayın. Un ve suyu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Tart kalıplarına elinizle ince tabaka olacak şekilde yayın. Orta alanlarına kabarmaması için bakliyat yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Ilıdığı zaman orta alanlarına süzme yoğurt veya yumuşak peyniri krema sıkma torbası ile şekilli sıkın. Minik domates ve nane yaprakları ile süsleyin.
Hazırlayan: İpek KUŞÇU