Buğday filizli baykuş kurabiye
25-30 adet
Malzemeler
1 avuç dolusu buğday filizi ( ince ince kesilmiş halde)
1 çay bardağı zeytinyağı veya 100 gram tereyağı
2 çay bardağı organik buğday unu
25-30 adet badem veya yer fıstığı
60 adet siyah kuru üzüm
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi derin bir kaseye aktarın. Yumuşak bir hamur olana değin yoğurun. Strech ile sararak buzdolabına kaldırın. 1 saat kadar dinlendikten sonra unlanmış zeminde yuvarlak kalıplarla kesin. Daha ufak yuvarlak kalıpla hamurdan gözlerini oluşturmak için kesin. Yuvarlak kalıpla hamurdan gözlerini oluşturmak için kesin. Yuvarlak kalıbın üzerine hamurdan gözleri, gözlerin orta yerlerine kuru üzümleri, burun için badem veya yer fıstığını yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hazırlayan: İpek KUŞÇU