Kereviz Pane
4-6 kişilik
Malzemeler
2 adet orta boy kereviz
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
2 bardak su
Süzme yoğurt (Üzerine)
Zeytinyağı (Kızartmak için)
Hazırlanışı
Kerevizleri soyun. 2 bardak suya limon suyu sıkıp kaynatın. Kaynamaya başladığında kerevizleri bütün olarak atın. İyice yumuşayıncaya kadar pişirip ılımaya bırakın. Yumurta ve unu derin bir kasede iyice çırpın. Ilıyan kerevizleri halka halka kesip yumurtalı karışıma bulayın. Bunları az zeytinyağı kızdırdığınız tavada önlü arkalı pişirin.
Sebzeli kuskus pilavı?
4 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı kuskus
2 orta boy dolmalık biber
1 kalem pırasa
2 adet havuç
1 avuç brokoli (haşlanmış)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Kuskusu ve brokoliyi ayrı ayrı haşlayın. Küp küp doğranmış biber, pırasa ve havuçları zeytinyağında kavurun. Haşlanmış brokolinin çiçeklerini ayırın, onu da ekleyin. Biraz daha kavurun. Haşlanmış kuskusu süzün. Sebzeleri ilave edin. Tuzunu ekleyip tekrar karıştırın. Afiyet olsun.
Totoro ıspanak pestosu
4 kişilik
Malzemeler
2 demet körpe ıspanak
2 tatlı kaşığı çam fıstığı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket makarna
Peynir
Hazırlanışı
Ispanak pestoyu hazırlamak için ıspanakları iyice yıkayın. Çam fıstığı ve zeytinyağı ile rondodan geçirin. Tuzunu ekleyin. Arzu ederseniz ıspanakları tavada az kavurabilirsiniz. Ocaktan alınca çam fıstığı ilave edebilirsiniz. Totoro için de sevdiğiniz bir makarnayı haşlayın. Sızma zeytinyağı ile karıştırın. Totoro şeklini verin. Peynir ile gözlerini ve gövdesini oluşturun. Ispanak pesto ile süsleyerek servis yapın.
Hazırlayan: İpek KUŞÇU