Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Adalet Bakanlığı olarak bizler de kadına yönelik şiddetle etkin mücadele konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şiddetin mutlak bir şekilde önlenmesinin topyekun bir mücadeleyle olacağı düşünüldüğünde, tüm paydaşların aynı masa etrafında olmasını çok kıymetli buluyorum" ifadelerini kullandı.
'SIFIR TOLERANS' İLKESİYLE HAREKET EDİYORUZ
Bakan Tunç, insanların eşit haklarla doğduğunu ve yaşadığını aktararak, "Cinsiyetinden, inancından, dilinden yahut ırkından dolayı ayrım, ayrıştırma medeniyetimizle de inancımızla da bağdaşmaz. Bu tarz eşitsizlikleri kabul etmeyeceğimiz gibi, bu tür eşitsizliklerin sonucu olarak ortaya çıkabilecek, kadına yönelik şiddet de dahil olmak üzere bütün şiddet eylemlerini kesinlikle reddediyoruz. Çünkü kadına karşı şiddet de açık ve tartışmasız bir şekilde insan hakkı ihlalidir n Bakan Tunç, konuşmasına şöyle devam etti. Kadına karşı şiddeti amasız, fakatsız kesin bir şekilde reddediyoruz ve bu konuda sıfır tolerans ilkesi ile hareket ediyoruz. Şiddeti meşru göstermeye çalışan her düşüncenin karşısında en güçlü şekilde durmaya devam edeceğiz. Adalet Bakanlığı ve yargı teşkilatımız olarak tüm alanlarda kadına yönelik şiddetle mücadele etme sözü veriyorum. Şiddet mağduru kadınlara, adalet kapısının daima açık olduğunu buradan bir kez daha ifade ediyorum." dedi.
Kadına yönelik şiddetin bütün dünyanın sorunu olduğunu aktaran Tunç, "Kadına yönelik şiddet ve aile bireylerinin korunması amacıyla önemli bir yasal düzenlemeyi, 6284 sayılı Yasa'yı 2012'de yürürlüğe koyduk. Bu yasayla şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesini amaçladık." şeklinde konuştu.
Kadınların adli süreçlerde bir başına, çaresiz, yapayalnız kalmasına hiçbir zaman gönlümüz razı olmayacağını belirten Bakan Tunç, "Bizim için asıl mesele, insan hak ve onuru meselesidir, bir adalet meselesidir. Bu konuda tek amacımız bir kadının dahi ayrımcılığa, şiddete, haksızlığa maruz bırakılmamasıdır. Kadına yönelik tüm bu yeniliklerimiz tabii ki iyi uygulamayla hayat bulur. Tabii yargımızın bazen olumsuz, hatalı kararları olabiliyor. Ama milyonlarca karar içerisinden bunlar istisna olarak görülebiliyor. Yargı içerisinde bu hatalı kararların düzeltilmesi mekanizması neticesinde de yine hak yerini buluyor. İstinafı, temyizi o süreçler içerisinde o hatalı kararlarında da düzeltildiğini görmek mümkün." dedi
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katıldı.