Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneğini yaşatan Bartın Belediyesi yılbaşı öncesi 23.'sü düzenlenen El Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Yeni Yıl Hediyeleri Hediyelik Eşya Fuarı Belediye Sosyal tesislerin de açıldı. Bu yıl rekor sayıda başvuru olurken, kurulan 113 stant da derneklerin, okul ve eğitim kuruluşlarının, ev hanımlarının ürettiği yöresel ürünler, ahşap aksesuarlar, ev tekstili, çiçek, gümüş aksesuarlar, ofis aksesuarları, oyuncak, saat, zücaciye, takı, yağlı boya tablolar, el yapımı sabunlar, mumlar, tablolar, tel kırma ve tel sarma el işleri, kıyafet ve yiyecekler satışa sunuldu. Fuar da yörede yok olmaya yüz tutmuş bazı geleneksel el ürünleri de satılırken, satışlardan elde edilen gelirler ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Ayrıca bazı Sivil Toplum kuruluşları da fuar da yer alırken, üyeleri ve gönüllülerin yaptığı el ürünleri satılarak ihtiyaç sahiplerine veriliyor.
Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Bartın Belediyesi olarak her zaman sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini belirterek; "Ev hanımlarımızın ekonomilerine destek ve vatandaşlarımızın yeni yıl alışverişlerine katkı sunmak amacıyla bu sene 23. kez düzenlemiş olduğumuz El Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Yeni Yıl Hediyeleri Hediyelik Eşya Fuarımız, sosyal tesislerimizde 4 gün açık kalacak. Yeni yılda hediye alacak vatandaşlarımızı fuarımıza bekliyoruz. Alacakları bu hediyeler çok anlamlı. Bunları Bartınlı hanımlarımızın el emekleri, göz nurları ile yaptılar, satışlardan elde edecekleri gelirler bu hanımlarımızın aile bütçelerine katkı vermiş olacaklar, ayrıca bazı sivil toplum kuruluşlarının gönüllülerinin ve üyelerinin yaptıkları el ürünlerden elde edilecek gelirlerde ihtiyaç sahiplerine destek olunacak. Ayrıca artın Bartın'ımız da yok olmaya yüz tutmuş, mısır soymağından (kabuğu) yapılan ürünler gibi ürünlerimiz hem el emeği hem de göz nuru. Çin malı yerine Bartın malı alın, hem kalıcı bir hediye olsun hem de Bartınlı hemşerilerim kazansın" dedi.
78 YAŞINDAKİ PEMBE TEYZE GELENEĞİ YAŞATMAK İÇİN FUARDA YERİNİ ALDI
77 Yaşındaki Pembe Bensiz, Bartın da eskiden Bartınlı kadınlar ev gezmelerine ve çarşı, pazara giderken mısır soymağından (kabuğundan) yapılan çantaları kullandıklarını belirterek, "62 yıldır bir geleneğimiz olan bu yaptığım çanta ve sepetleri yaparak geleneğimizi yaşatıyorum, istedim ki fuarda stant açıp hem satıyım hem de geleneğimizi gelenlere anlatıp gösteriyim. Mısır soyamağından yapılan çantalar ve diğer ürünler çok sağlamdır, su ile temas etmeği sürece yıllarca kullanılır."