Ardahan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Tıbbi görüntüleme teknikleri programı öğrencilerine Özel Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği ( Tmrtder ) ve Philips Türkiye işbirliği ile düzenlenen, manyetik rezonans görüntüleme ve bilgisayarlı tomografi görüntüleme teknikleri online sertifikasyon programı 29-30 Mayıs 2024 tarihinde sona erdi.
Eğitimde simülasyon ortamında Philips workstation destekli Manyetik rezonans görüntüleme ve Bilgisayarlı tomografi sunumlarisonrasında mezuniyet sonrası süreçler mesleğin geleceği kamu ve özel sektör iş sahaları konularında öğrencilerle sohbet bülteni gerçekleştirildi. Eğitim programı, Philips Türkiye ' den MR Ürün müdürü Murat Dündar, Tmrt' der adına Kars Harakani Devlet Hastanesinden Radyoloji teknikeri Ferhat Kaya ve Ardahan Üniversitesinden öğretim üyesi Sinan İrtegün'un moderatörlüğünde gerçekleştirildi.
Ardahan Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen bu eğitim kamu üniversiteleri içerisinde uluslarlarası sertifikalı tek eğitim olma özelliği taşıyor.
KAMU ÜNİVERSİTELERİ İÇERİSİNDE BİR İLK
Konuyla ilgili SABAH'a konuşan koordinatör öğretim görevlisi Sinan Ertegün ;"Bu yıl Philps Türkiye'nin eşsiz destekleriyle 4. Sünü düzenlediğimiz bu proje öğrencilerimiz için büyük önem arz etmektedir. Öğrencilerimiz için gerçekleştirdiğimiz bu sertifikasyon programı, özel sektörde kişi tercih sebebi olurken bazı üniversite hastanelerine personel alımında da tercih sebebi olmuştur. Hem ulusal hem uluslararası platformlarda geçerli bu sertifikayı ücretsiz bir şekilde öğrencilerime takdim etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yine aynı zamanda Türkiye Kamu Üniversitelerinde bu projeyi uygulayan yegane üniversite olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bu proje sadece bir sertifikasyon süreci değil, aynı zamanda öğrencilerim ile aynı sıralardan geçmiş Philps Türkiye Eğitim CEO'su Murat DÜNDAR beyefendi ile buluşan öğrencilerim, isterlerse meslekte hem öğretim görevlisi olabileceklerini, hem de dünya devi firmalarda çok güzel pozisyonlara gelebileceklerini yakinen gözlemlediler. Yine Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde çalışan bir radyoloji teknikerinin, Sanal Anjiyo uygulamasını başlatarak artık Ardahan, Kars ve Iğdır illerinden gelen hastaların Kars ilinde sanal anjio yapıldığını, Erzurum'a gitmek zorunda kalmadıklarını da gördüler. Böylelikle bir teknikerin bir ilin kaderini nasıl değiştirebildiğini yakından gözlemlediler. Geleceklerine ışık tutması açısından güzel bir eğitime imza atmış olmanın verdiği huzuru tarif etmem mümkün değil" şeklinde konuştu.