Turnuvanın açılış töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, konuşmasının başında ülkenin son günlerde zor bir süreçten geçtiğini ve önce yangınların sonrada selin vurduğunu hatırlatarak, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara da acil şifalar diledi.
İlçelerinde satranca çok önem verdiklerini ve bunun için her yıl uluslararası turnuva düzenlediklerine değinen Demirbaş, satrancın toplumda yaygınlaştırılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Turnuvaya Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden sporcunun katıldığını bildiren Demirbaş, katılımcılara başarılar dileyerek, ''Bu yıl pandemi nedeniyle uluslararası bir turnuva düzenleyemedik. Ama pandeminin ardından yeniden uluslararası turnuvalar düzenlemeye devam edeceğiz. İlçemizi tanıtma ve gençlerimizi doğru yöne sevk etmek amacıyla çok önemsediğimiz bir turnuva olarak görüyoruz. Bu alanı bize açan sayın rektörümüze ve ekibine de çok teşekkür ediyoruz'' dedi.
Satranç sporu yapan gençlerin ilerde kodlama ve programlama konusunda birer deha olacaklarını kaydeden AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı'da, velilerin ve çocukların çok iyi dinlemesini isteyerek, şunları söyledi:
''Satrançta akıl var, analitik bir düşünme, algoritma ve kodlama var. Aslında bu çocukları biz bu teknoloji geliştirme serüvenine koymuş oluyoruz. İnanın bu sporu yapan çocuklardan çok iyi yazılımcılar olur. Aslında bu turnuvalarla kodlama ve şifreleme üzerine yazılımcı yetiştiriyoruz. Bunu fark etmemiz lazım. Ben buradan bu çalışmada emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Özellikle de bu bilinci Çubuk'ta devam ettiren değerli belediye başkanımız ve sayın kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum.''
Sporcu ve ailelerine Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın selamını ileten Türkiye Satranç Federasyonu As Başkanı Nilüfer Çınar Çorlulu'da, turnuvaya katılan sporculara başarılar dileyerek, dereceye giren sporculara 16 bin lira para ödülü dağıtılacağını söyledi.