ANKARA Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO'nun 48 No'lu Hazır Yemek Hizmetleri-Kantin İşletmeciliği Meslek Komitesi ile Ankara Üniversite İçi Kantinciler Derneği'nin bir araya gelerek gerçekleştirdiği sektörel istişare toplantısına katıldı. Koronavirüsle mücadele sürecinden en çok etkilenen işletmelerden bir grubun, kantin işletmecileri olduğunu belirten Baran, "Normalleşme süreciyle özlediğimiz çalışma hayatlarımıza dönmüş olsak da okulların kapalı olması, kantinlerin açık da olsa kapalı duruma düşmelerine yol açıyor" dedi. Pandemi sürecinin tüm sektörler tarafından en az hasarla atlatılması için ATO olarak aktif ve dinamik bir çalışma sergilediklerini anlatan Baran, "Yaklaşık üç aylık süre boyunca tüm üyelerimizin sorunlarını dinledik, çözümü için elimizden geleni yaptık. Bu süreçte farklı sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimizin birbirlerine destek olmasını, yardımseverlik örneği sergilemesini büyük mutlulukla takip ettik. Kimin şartları iyiyse elini taşın alına koyarak diğerini destekledi. Ticari hayatın içinde yer alan herkes üstüne düşen insanlık görevini yerine getirdi. Komşusu açken tok yatmayan bir neslin torunu olduğunu gösterdi" dedi. Hükümetin pandemiyle mücadelede başarılı bir performans sergilediğini anlatan Baran, Türkiye'nin dünyanın çok sayıda ülkesine sağlık malzemesi göndermesinden de gurur duyduklarını ifade etti.