Ankara'nın?
turşusuyla ünlü
Çubuk ilçesinde,
sezonun ilk
turşuları kurulmaya
başlandı.
Dünyada
ve Türkiye'de
adını turşuyla
duyuran, başkentin
tarım ve
hayvancılık merkezi
Çubuk'ta,
sezonunun ilk turşusunu,
Çubuk
Belediye Başkanı
Baki Demirbaş kurdu.
Çubuk Ev Tipi Turşu
Üretim Tesisi'nde çalışan
kadınlarla birlikte sezonun
ilk salatalıklarını elek (kalibrasyon)
makinesinden geçiren Başkan
Demirbaş, daha sonra hijyenik ortamda
el değmeden yıkanan salatalıklarla
özel üretilen küplere turşu kurdu. Turşunun
her aşamasını anlatan Demirbaş, adı ilçeyle
özdeşleşen turşunun kurulma telaşının başladığını söyledi. İlçede üretilen sebzelerin, başta salatalık olmak üzere, 30 çeşit turşuya dönüştürülerek festival için hazırlandığını anlatan Başkan Demirbaş, "Çiftçilerimize ve üreticilerimize bereketli bir mevsim geçirmelerini temenni ediyorum" dedi.