Ankamall Genel Müdürü Evren Kırcalı, festivalin 3 gün süreceğini ve geleneksel tatların yanı sıra dünya mutfağından çeşitli lezzetlerin de sergileneceğini söyledi. Tüm Ankaralıları festivale beklediklerini belirten Kırcalı, "2 gün boyunca akşam saatlerinde konserlerimiz olacak. Bu konserler festivalimizi renklendirecek." diye konuştu. 28 Haziran Cuma günü kapılarını açan Festival, gün boyu renkli görüntülere, birbirinden heyecanlı lezzet yarışmalarına, büyükler ve çocuklar için düzenlenen atölyelere ev sahipliği yaptı. Türk ve dünya mutfağından en özel tatlıların yer aldığı festivale Başkentliler büyük ilgi gösterdi. Türkiye'nin en sevilen tatlılarının yanı sıra Sıtkı Usta'nın soğuk baklavası, Künefeci Muallim'in kendi keşfi olan tepsi katmeri, HappyLoop'un kendi icadı olan sihirli enerji içeceği ve farklı milkshake yorumları gibi sıra dışı ve yeni ürünler de ilk kez bu festivalde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
SOĞUK BAKLAVA
Yapılış tarzı ve soğuk yenmesi sebebiyle festivalin öne çıkan tatlarından olan soğuk baklava ilk kez başkentlilerin beğenisine sunuldu. Soğuk baklavanın üreticisi olan tatlı ustası Sıtkı Altunbay, tatlının en büyük özelliğinin soğuk olarak ikram edilmesi, şerbetinin sütle yapılması ve üzerine çikolata dökülmesi olduğunu söyledi. Altunbay, soğuk baklavanın hafif tatlılardan biri olduğunun altını çizerek "Bu tatlı son bir yıldır revaçta olan lezzetlerimizden biri. Çok rağbet görüyor" dedi. Tatlının yapımından sonra buzdolabında tutulduğunu belirten Altunbay, "Çok hafif bir tatlı ve özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi haline geldi. Yüzde yüz olarak dondurmaya alternatif oldu diyebiliriz. Su içmediğiniz sürece de hiç bir tatlı kilo yapmaz" diye konuştu.