Ankara'da emekli gazetecilerin doğal şartlarda ürettiği bal, Muğla Arı Kongresi'nde 8 ülkeden 158 arıcının katıldığı yarışmada ikincilik ödülü aldı. Ödül ile birlikte motivasyonları artan Şahin ve Çetin, kovan sayısını artırdı.
HOBİ OLARAK BAŞLADILAR
Murat Şahin, 30 yıl gazetecilik yaptıktan sonra kendisinden önce emekli olan Metin Çetin ile birlikte, küçüklüğünden bu yana arıcılık yapan Atilla Garipler'in desteğiyle, 5 yıl önce Ayaş Tekkeler Köyü mevkiinde arıcılık yapmaya başladı. Arıcılığa hobi olarak başlayan iki emekli gazeteci, bal üretiminin tamamen doğal olması için gerekli şartları oluşturdu. Emekli gazetecilerin ürettiği bal, geçen yıl Muğla Arı Kongresi'nde 8 ülkeden 158 arıcının katıldığı yarışmada Türkiye ikincisi seçildi. Bu ödül sayesinde motivasyonları artan Şahin ve Çetin, arkadaşları Atilla Garipler'in desteğiyle kovan sayısını arttırdı.
BALA AROMA KATIYOR
MURAT Şahin, kovanların bulunduğu Tekkeler Köyü mevkiinde tarım arazisi bulunmadığı için bölgede kimyasal ilaç kullanımının olmadığını söyledi. Şahin, "Ürettiğimiz balın özelliği bölgenin florasının (bitki çeşitliliği) çok farklı olması. Bölgede yetişen çiçekler bala farklı bir aroma katıyor ve tamamen doğal" diye konuştu.