31 yaşındaki Onur Özdemir kan bağışı yapanlara çorba ve tatlı ikram etti. Hem lokantasına gelenlere çorba ikramında bulunuyor, hem de belirlediği ihtiyaç sahiplerinin evlerine servis yapıyor. Pursaklar'da 4 yıl önce açtığı lokantada "askıda çorba" uygulaması başlatan Onur Özdemir, her gün onlarca kişinin sofrasına bir tas çorba koyuyor. Sosyal sorumluluk projelerinde sıkça yer alan ve farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyleyen Özdemir, adımızın "Ankara'nın iyilik çorbacısı" olarak kalmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ
"Türkiye'de ilk evlere servis askıda çorba biz yapıyoruz" diyen Özdemir, " Her gün belirlediğimiz adreslerdeki ihtiyaç sahiplerine çorba götürüyoruz. Eskişehir'de 4 yıl önce "askıda ekmek" uygulamasını gördüm ve çok etkilendim. Kendi iş yerimi açarak bende askıda çorba uygulamasını başlattım" dedi. Sokak hayvanlarını da beslediğini söyleyen Özdemir, " Sokak hayvanlarını besleyen ve bize resim yapan çocuklara çorba, tatlı ve oyuncak verdik. İnstagram hesabımızda da paylaşıyoruz. Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
SESİMİZ DUYULUR VE BAŞKALARI DA YAPAR
ADIMIZIN "Han Çorba Ankara'nın İyilik Çorbacısı" olarak kalmasına uğraşıyoruz diyen Özdemir, ilk kan bağışı yaptıklarını ve bunu geleneksel hale getireceklerini söyledi. Özdemir şöyle anlattı: "Radyodan ve internet sitelerinden kan stoklarının azaldığını öğrendim. Destek amaçlı Kızılay ile görüştüm başta kabul etmediler. Israrcı olunca sevdiler, kabul ettiler. Bu uygulamada kan bağışı yapan herkese çorba ve tatlı ikram ettik. Kan bağışı yapmak isteyip de uzak olup aracı olmayanları kendi aracımızla evinden aldık kan, çorba ve tatlıdan sonra geri evlerine bıraktık. Diğer esnaflar da inşallah sesimiz duyulur ve başkaları da yapar." Kızılay çalışanlarının şaşkın olduğunu söyleyen Özdemir, "Başta kabul etmeseler de şimdi onlar da memnun ve mutlu. Tam 63 ünite kan ve 3 kök hücre toplandı. İnsanları böyle güzel projelere teşvik etmek ve örnek olmak beni çok mutlu ediyor"