Eskiden uyuşturucunun merkezi haline gelen ve neredeyse polisin bile giremediği yeni adıyla Gültepe olan Çinçin'de şimdilerde lüks konutlar yükseliyor. Suç örgütlerinden arınan ve huzurun hakim olduğu Çinçin'de Altındağ Belediyesi tarafından inşa edilen sosyal tesisler ve parklar bölgenin değerine değer katıyor. Eski olumsuz imajı bitirmek için Çinçin Mahallesi'ne Gültepe adını veren Altındağ Belediyesi şimdi bu ismi bölgedeki dolmuş hatlarından da çıkarmak için harekete geçti. Ankara Minibüsçüler Odası ile görüşen Altındağ Belediyesi buradan olumlu yanıt alınmasının ardından son karar merci olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile de görüşecek. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın da onay vermesi durumunda Çinçin adı dolmuşlardan da silinerek tarih olacak. Öte yandan Gültepe'de bulunan otobüs duraklarından da Çinçin isminin kaldırılması için talepte bulunuldu. Görüşmelerin olumlu geçtiği öğrenilirken Çinçin tabelalarının önümüzdeki haftadan itibaren kaldırılması bekleniyor.
TARİHE KARIŞTI
Altındağ Belediyesi'nin 2017 projelerini Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde tanıtan Başkan Veysel Tiryaki bu konuya da değindi. Suç unsurlarıyla anılan Çinçin'in tarihe karıştığının altını çizen Başkan Tiryaki, "Çinçin'i tarihe gömüyoruz. Çinçin ismini artık dolmuşlardan da kaldırtacağız. Çünkü Çinçin artık güvenli, herkesin oturabileceği bir yer. Yıllar önce Hollanda'dan çok sayıda gazeteci gelmişti bana ve Çinçin'i sormuşlardı. 'Neden' dedim, orada uyuşturucunun serbest olduğunu söylediler. O günlerin hepsi geride kaldı. Yıkımlarımız kavgasız gürültüsüz devam ediyor" şeklinde konuştu. Göreve geldikleri 2004 yılından bugüne kadar Altındağ'a yapılan hizmetlerden de bahseden Başkan Veysel Tiryaki, o yıllarda ilçenin yüzde 90'ının gecekondularda yaşadığını belirtti.
YÜZDE 70 İMARSIZDI
CUMHURIYET'İN
temellerinin atıldığı ilçenin yüzde 70'inin ise imarsız olduğunu vurgulayan Tiryaki, "118 olan mahalle sayısını 26'ya indirdik. Bu yapılanmalara gitmeseydik, halka para harcayamayacaktık. Bugün gelinen noktada yani 2004'te yüzde 70'i imarsız olan Altındağ'ı bugün hemen hemen imar palanları tamamlanmayan yer kalmadı denilecek duruma getirdik. İmar planı yapılamayan hiçbir yere hizmet götürülemez. Bugün Altındağ Belediyesi bütçe fazlası veren ya da kendi geliriyle tüm giderlerini karşılayabilen bir belediye... 2006 yılından itibaren Altındağ Belediyesi'nin bütçesi kendi gelirleriyle giderlerini karşılayan bir belediye. Bütçe açığı yüzde 23'lerdeyken 2017 yılında denk bütçeye ulaştı. Bu durum 2006 yılından beridir söz konusu…" ifadelerini kullandı.