Son zamanlarda moda haline gelen kaparo dolandırıcılığı, masum bir aileyi daha perişan etti. Evlerini satıp farklı semtte daha büyük ev almayı hayal eden Ömer ve Nazife C. çifti dolandırıldı. 40 yıllık birikim sonucu alınan iki evlerini dolandırıcılara kaptıran çift, kiraya çıkmak zorunda kaldı. Babalarının emekli maaşının da dolandırıcıya verdikleri kaparo için çektikleri krediye kesildiğini söyleyen Nazife C., yiyecek ekmeğe muhtaç olduklarını, kiralarını çevrelerindeki eş-dostlarının ödediğini belirtti. Şubat ayında ilk duruşmalarının yapılacağını açıklayan Nazife C., dolandırıcının hak ettiği cezaya çarptırılmasını istediğini söyledi..
KAPARO İÇİN KREDİ ÇEKTİLER
Mart 2017'de Keçiören'de iki dairesi bulunan Ömer C., evlerini satıp Batıkent'e taşınmak istedi. İnternet üzerinden ilanlara bakan aile, "takas yapılabilir" ilanına tıklayarak emlakçı Mustafa Eryücel'le iletişime geçti. Beğendikleri ev için 400 bin liraya anlaşan aile, kendi oturdukları evi ve kiracısının oturduğu evi satışa çıkardı. Eryücel'in ev için 25 bin lira kaparo istemesi üzerine bankadan kredi çeken Ömer C., kaparoyu emlakçıya verdikten sonra sözleşme yaptıklarını anlattı. Mülk sahibi olmadığı halde kendisini mülk sahibi gibi gösteren Eryücel, Ömer C.'ye kendisini sevdirdi. Satış için her türlü işlem C. ailesinin evinde gerçekleştirildi. Aileyi ofisine götürmeyen Eryücel'in resmiyette aileden para aldığını kaydetmemek için elden alışveriş yaptığı belirlendi. Savcılıktaki ifadesinde suçlamaları kabul eden Eryücel, 165 bin TL değerinde olan eve 175 bin TL'ye alıcı bulduğunu söyledi. Nazife C.'nin annesinin üzerine olan evin satışı için, "Teyze sen yaşlısın, vekâletini bana ver işin kolaylaşsın" diyerek, Nazife C.'yi kandırdı. Vekâleti alan Eryücel, evi 125 bin TL'ye satıp, 175 bin TL'ye satmış gibi yeni bir sözleşme yaptı. Daha önce aldığı 25 bin TL'lik kaparo ile birleştirip borçtan düştüğünü söyleyen Eryücel, resmi işlemlerin hiçbirinde Ömer ve Nazife C.'yi yanına almadı. Nazife C., "Sonradan fark ettik imzalarda da farklılık vardı. Emlakçılığı bizim evimizin içinde yaptı, resmi olarak hiçbir şey yapmadı, hesabına para yatırtmadı, noterle para almadı, profesyonelce dolandırıldık. Ama onu o an anlamadık. 'Kötü niyetli değildir' dedik. Kendi oturduğumuz evi de bir akrabamıza biz sattık. Onun parasını verdik, 'hadi gidelim tapuya, yeni evi üzerimize alalım' dedik. 'Saat geç oldu, ben işlemleri başlatayım pazartesi teslim alırsınız' dedi ve parayı alıp çekip gitti" dedi.
'BEYANLAR GERÇEK OLMUYOR'
İki evinden de olan Ömer C., ev almak isteyen vatandaşlara uyarıda bulundu. Ömer C., ev alınırken haddinden fazla dikkatli davranmalarını tavsiye etti. İnternet üzerinden "ATO ve Emlakçılar Odasına üyedir" ibaresi bulunan her emlakçının beyanının gerçek olmadığını, ev alırken bunların araştırılması gerektiğinin altını çizdi. C., "Bir anlık basiretimiz bağlandı, başkalarının canı yanmasın" diye konuştu.
UTANMADAN ŞİKAYETTE BULUNDU
Dolandırıldıklarından habersizce yeni aldıkları evin anahtarını teslim alan fakat tapusunu alamayan aile, evlerini sattığı için ortada kaldı. Aylarca paralarını ve tapuyu vermekle oyaladığı C. ailesini canından bezdiren Eryücel'in oyununu C. ailesinin kızları S.C. bozdu. S.C., "Mal sahibinin numarasına ulaştım ve gerçekleri öğrendim. Defalarca paramızı istedik, bizi oyaladı. Polise şikâyette bulunduk, savcılığa verdik. Yetmezmiş gibi o bizi şikâyet etti ama adalet yerini buldu, takipsizlikle sonuçlandı. Adalet 20 Şubat'ta yerini bulacak" diye konuştu. C. ailesi ile birlikte yaklaşık 15 kişiyi daha dolandıran, ardından dolandırdığı insanları, "Beni tehdit ediyorlar, iş yerimi basıyorlar" diyerek savcılığa suç duyurusunda bulunan Eryücel'in eşinin de Altındağ Tapu Dairesinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Çakırlargücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olan Eryücel'in, hakkındaki şikâyetlerden dolayı spor kulübü başkanlığından da alındığı belirtildi.