Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, okul çağında beslenmeye, özellikle de kahvaltının önemine işaret etti. 5-18 yaş dönemindeki çocukların gereksinimleri yetişkin bireylerden farklı. Dr. Buğra Buyrukçu da bu yaş aralığındaki çocukların enerji, protein, vitamin ve mineral ihtiyaçlarının yetişkinlerden daha yüksek olduğunu ifade etti, özellikle okul çağında beslenmeye dikkat çekti. Okul çağının, çocukların bedensel, zihinsel ve duygusal gelişiminin aynı anda hızlandığı bir dönem olduğunu hatırlatan Dr. Buyrukçu, "Aynı zamanda çocuğun okulda bulunduğu saatlerde ailesinin kontrolü dışında olacağından kötü beslenme alışkanlıklarını edinmeye açık olduğu dönemdir" dedi. Buyrukçu, şu tavsiyelerde bulundu. Buyrukçu, "Kahvaltıda süt, yumurta, peynir gibi protein içeriği yüksek besinler verilebilir. Yanı sıra tam buğday veya çavdar ekmeği, salatalık, domates ve koyu yeşil yapraklı sebzeler tüketilmelidir"