Köy yaşamının sergilendiği ve geleneksel ürünlerin tanıtıldığı Altınköy Açık Hava Müzesi'nde, bağ bozumu yapılarak üzümden elde edilen sirke, pekmez ve şerbet gibi ürünlerin tanıtımı yapıldı.
STANTLAR KURULDU
Altındağ Belediyesi'nce Altınköy Açık Hava Müzesi'nde, Bağ Bozumu Şenliği düzenlendi. Şenlik kapsamında, geleneksel köy yaşamından ürünlerin bulunduğu stantlar kurularak tanıtım ve satış yapıldı. Pestilden pekmeze, helvadan şerbete, salçadan turşuya, tarhanadan sirkeye kadar birçok el yapımı yiyecek ve içeceğin yer aldığı stantlarda, demir işçiliği, bakır kalaylama, kilim dokuma ve ahşap oymacılığı sergilendi.
"BEN DE KÖY ÇOCUĞUYUM"
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tirkayi, stantları gezdi ve gazetecilere ürünlerin hazırlanma aşamalarına ilişkin bilgi verdi. Ürünlerin tadlarına da bakan Belediye Başkanı Tiryaki, kendisinin de bir köy çocuğu olduğunu ve gençlik yıllarında tarla ve bahçede çalıştığını belirterek, köy kültürünün gelecek kuşaklara aktırılması gerektiğini söyledi.
ALTINKÖY ARAZİSİ BİN DÖNÜM OLUYOR
Tiryaki, Altınköy'ün, Türkiye'nin ilk açık hava müzesi olduğunu, projenin yaklaşık bir yıl sonra tamamlanacağını anlattı. Köy alanının genişletileceğini bildiren Tiryaki, şunları kaydetti: "Burada şu anki alan 650 dönüm, bir yıl sonra burası bin dönüm olacak. O zaman burada açık ve kapalı alanda ata binmek mümkün olacak. Köy tipi evlerden 5-6 tane daha getirilecek. Ağaçlandırma, meyve-sebze bahçeleri olacak, köprü yapılacak. Stantlarda, ülkemizin farklı illerinden el sanatlarıyla uğraşanlar buraya gelerek eserlerini sergileyebiliyor ve satış yapıyor. Bu projeyle, 100 yıl öncesi köy hayatını yaşatmaya çalışıyoruz. Bu süreçte, farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bugün bağ bozumunun nasıl yapıldığını gösteriyoruz" dedi.