Altınköy Açık Hava Müzesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Hasat Şenliği'ne ilgi yoğun oldu. Yediden yetmişe Ankaralılar, hafta sonu şenlik için Altınköy'e akın etti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin tırpan çekiçlemesi ve ekin biçmesi ile başlattığı Altınköy 3. Hasat Şenliği, 4 gün sürdü. Şenlik boyunca Altınköy Açık Hava Müzesi'ni 9 bin 349 kişi ziyaret etti. Hasat malzemelerinin tanıtıldığı ve hasat yapımının uygulamalı olarak gösterildiği şenlikte, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen misafirler, buğdayın ekmeğe nasıl dönüştüğünü görme fırsatı buldu.
GELENEKSEL TATLAR
Sıcak havadan bunalan ziyaretçiler, Altındağ Belediyesi'nin ikram ettiği geleneksel Osmanlı Şerbeti ile serinledi, Altındağ Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisiyle de soluklandı. Meydanda yorgan dikimi ve yayık dövme işlemlerini dikkatle takip eden vatandaşlar, halis köy tereyağının ve köy ekmeğinin tadına da baktı. Altınköy Açık Hava Müzesi'nde yoğurdun nasıl yapıldığını öğrenen çocuklar, keyifle içtikleri tarhana çorbasının nasıl yapıldığını da gördü. Altınköy'deki şenliğe Kocaeli'nden gelen Kutluhan Görücü, köyü çok beğendiğini dile getirirken, şenliğe 2 çocuğu ve eşiyle katılan Mehmet Göksel, "Burası bana köyümü hatırlattı. Çocukluğuma döndüm" dedi.