Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar gereği Ankara'da hayata geçirilen Ümitköy Anadolu İmam Hatip Proje Lisesi, türlü engellere rağmen başkentin ilk imam hatip proje okulu olarak eğitim öğretime başladı. İlk yılı olmasına rağmen rekor bir öğrenci başvurusuyla eğitime başlayan okul, ilk karne töreni için de Türkiye'de bir ilke imza attı. Yönetim, çocuklar için karne şenliği düzenledi, güle oynaya karne alan miniklerden başarılı olanlar da altınla ödüllendirildi.
BU KARNE TÖRENİ BAMBAŞKA
Olaylı bir şekilde eğitim hayatına başlayan okulun müdürü Hasan Hüseyin Uğraş, "Karne korku değil bir sevinç günüdür. Bugün öğrencilerimizi korkularından arındırıp ikinci döneme neşeyle gelmeleri için eğlendirmeye çalıştık" diye konuştu. Uğraş, "Karne töreni konseptini değiştirerek bunu bir bayram havasında yaşamalarını istedik. Törende hem eğlenmelerini hem de çeşitli dallarda başarı gösteren öğrencilerimizi ödüllendirmek istedik. Amacımız öğrencilerimizi motive etmek ve karne korkusunu yenmelerinde yardımcı olmak. Bunu geleneksel bir hale getireceğiz" dedi. Törene çok sayıda veli ve öğrencilerin kardeşlerinin de eşlik etiği şenlikte, öğrenciler patlamış mısır ve pamuk şekerler yedi. Hazırlanan etkinlik kapsamında seslendirilen ezgilerle karne gününün tadını eğlenceyle çıkardılar.
İKNA KAM PLARI BOŞA ÇIKTI
"Bugün bu töreni yapabildiğimize inanamıyorum, bunu yaşamak için çok mücadele verdik" diyen Okul Müdürü Uğraş, "Bu okulu açtırmamak için yapmadıkları çalışma kalmayanlara rağmen ilk dönemi tamamladık" dedi. Uğraş, "Okulumuzun ilk dönemi, burada imam hatip açılması 4 yıl boyunca bir macera ve mücadele ile sürdü. Çayyolu Platformu adında bir oluşum, 'Sürekli imam hatip istemiyoruz, açılmasın' adı altında yayınlar yaptı, okulun açılmaması için yapmadıkları şey kalmadı. Bölgede imam hatip lisesi yoktu. Büyük bir baskı ve durdurma çalışmaları ile karşılaştık. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar götürdüler. Yine aynı partinin kadın kolları okulumuzu önüne kadar gelip, 'Size burada imam yetiştirtmeyeceğiz, buranın kız meslek lisesine ihtiyacı var, bölgenin hakkını gasp ediyorsunuz' diye açık açık tehdit ettiler. Okulun önüne kamp kurdular. Bir dönem, ikna çalışmaları yaptılar. Belediye bile bize hizmet vermiyor. Onların ikna kampları boşa çıktı, velilerin, 'Bu okulu istiyoruz düşün yakamızdan' çıkışı onları frenledi. Şu anda ihtiyaçlarımızı Büyükşehir Belediyesi gideriyor" dedi.
İLK YILDAN BÜYÜK BAŞARILAR
Uğraş, "Çok ciddi baskı vardı ancak 15 Temmuz'dan sonra açıktan baskıyı bıraktılar. Şu anda farklı açılardan baskılara devam ediyorlar ancak darbe girişiminden sonra bize bakışları yumuşadı" dedi. Uğraş, "Burayı 102 öğrenci ile açmayı planladık ancak 350 öğrenci bize başvuru yaptı. Biz sadece imam yetiştirmiyoruz burada 4 yıldır bu zihniyetle mücadele ediyoruz. Biz ülkenin milli projesi olan imam hatiplerde vatan-millet bağı güçlü Türkiye'nin bilim adamları, sanatçılarını yetiştirmek. Okulda bilim laboratuarları, sanat atölyeleri ile okulumuz Arapça-İngilizce eğitimi ile daha ilk yıldan kendini gösterdi. Daha ilk yıldan 4 projemiz TÜBİTAK tarafından seçildi. Asıl hedefimiz Ulusal Ajansın projelerine dahil olmak. Gazi ve Yıldırım Beyazıt Üniversiteleri çeşitli bilimsel projelerde ortak çalışmalara başladık" ifadelerini kullandı.