Koru Ankara Hastanesi Beslenme Uzmanı Dyt. Emel Öktem Güngör, bayramda etleri saklama ve pişirme koşullarının da sağlık açısından önemine değindi. Veteriner kontrolü olmayan ve uygun koşullarda kesilmeyen kurbanlık hayvanlardan insanlara tenya, salmonella, tüberküloz, şarbon gibi hastalıkların bulaşma riskinin yüksek olduğunu belirten Güngör, "Bayram günü kesilen hayvan eti, genellikle bekletilmeden birkaç saat içinde pişirilerek sofraya konulmaktadır. Ancak yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik hem pişirmede, hem de sindirimde zorluk yaratır. Et 24 saat bekletilmeden tüketilmemeli" dedi. Kırmızı etin, iyi kalite hayvansal proteinin olmasının yanı sıra içeriğindeki vitamin ve minerallarin vücut için yararlı şekle dönüşebilmesi için yanında sebze ile birlikte tüketilmesi gerektiğini ifade eden Güngör, hayvanın iç ve kuyruk yağının diyette kullanılmaması, et yemekleri ve etli pişirilecek sebzelere de etin kendi yağı olduğu için ayrıca yağ eklenmemesi gerektiğini vurguladı.