Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ağustos ayı toplantısı Başkan Melih Gökçek başkanlığında gerçekleştirildi. 15 Temmuz'daki hain FETÖ darbe kalkışmasının ardından toplanan ilk Büyükşehir Belediye Meclisi'nde o geceye dair önemli kararlar alındı. AK Parti İl Başkanı Nedim Yamalı ve CHP İl Başkanı Adnan Keskin'in de hazır bulunduğu toplantıda konuşma yapan Meclis üyeleri, FETÖ ile mücadeleye tam destek vurgusu yaptı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bulunan AK Parti, CHP ve MHP gruplarının ortak önergeleri ile 15 Temmuz ile ilgili 10 ayrı önemli kararlar alındı. İşte tamamı oybirliği ile geçen kararlar şöyle;
KONUT VE EŞYA YARDIMI:
15 Temmuz gecesi Ankara'da şehit düşenlerin ailelerine Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO tarafından konut verilecek. Verilecek olan konutların eşyaları da yine bu kurumlar temin edilecek.
İŞE ALINACAKLAR: Şehit yakınları ve gaziler Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde işe alınacak.
MÜZE KURULACAK:
Darbe gecesi başta hasar görmüş araçlar olmak üzere o geceyi anlatan tüm materyaller toplanacak. Bu toplanan materyaller içerisinde fotoğraf ve videolarında gösterileceği bir müzede sergilenecek. Ayrıca şehrin çeşitli noktalarına o geceyi anlatacak fotoğraf sergileri açılacak.
ŞEHİTLİK BERATI VERİLECEK:
Hain darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların evlerinin önüne şehitlik beratı asılacak. Ayrıca ailelerinin yaşadığı evin bir köşesine hatıra köşesi oluşturulacak.
BİNALAR ONARILACAK:
Kentte bombalanarak hasar gören pek çok bina talep edilmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılacak. Ayrıca kurumların eksik olan araç ve gereçleri yine Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilecek.
15 TEMMUZ HAFTASI:
FETÖ'cülerin hain darbe girişimine kalkıştığı gece 15 Temmuz Haftası olarak ilan edildi. Her yıl 15 Temmuz'da Büyükşehir Belediyesi tarafından etkinlikler düzenlenerek hain darbe girişimi unutturulmayacak.
KİTAPLAŞLAŞTIRILACAK:
15 Temmuz gecesi yaşananlar Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO'nun ortak olduğu şirketler tarafından kitaplaştırılacak. Kitapların yanı sıra o geceyi anlatan broşür ve CD'ler halka dağıtılacak.
Karşıyaka'ya şehitlik
15 TEMMUZ ŞEHİTLİĞİ:
15 Temmuz gecesi hayatını kaybedenler için Karşıyaka Mezarlığı'nın 2'nolu kapısının hemen yanı '15 Temmuz Şehitliği' yapıldı. Ayrıca aile bloke mezar tahsisi yapılmasına karar verildi.
İrfan Baştuğ'un adı da silinecek
3 ANIT YAPILACAK:
Darbe girişiminde halkın en büyük direnişi gösterdiği Genelkurmay Kavşağı'na ve Kızılay Meydanı'na üzerinde şehitlerin adları ve fotoğraflarının bulunduğu bir anıt yapılacak. Kızılay'daki anıt Güvenpark'a, Genelkurmay'daki anıt ise TBMM'nin yanında bulunan yeşil alana dikilecek. Ayrıca darbe gecesi Özel Kuvvetler Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldüren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in bir heykeli protokol yolu üzerinde belirlenecek bir noktaya dikilecek.
İSİMLER DEĞİŞTİ:
Belediye Meclisi'nde ayrıca önemli isim değişiklikleri yapıldı. Genelkurmay Kavşağı'nın ismi, "15 Temmuz Şehitler Meydanı" olurken halk arasında Kızılay Meydanı olarak bilinen Hürriyet Meydanı ise, "Kızılay Milli İrade Meydanı" oldu. Öte yandan kentin önemli caddelerinden biri olan İrfan Baştuğ ise Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Bulvarı olarak değiştirildi.
KARDEŞ KENTLERE ANLATILCAK:
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kurulacak olan heyetler, Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş olduğu diğer başkentlere giderek 15 Temmuz darbe girişimini uluslararası arenada gerçek yüzünü anlatacak.