Ankara
1. İdare Mahkemesi'nce, Danıştay'ın verdiği bozma kararı doğrultusunda, 2010 KPSS'nin bütün olarak iptal edilmesi üzerine, sınava bileğinin hakkıyla girerek kazanan memurların durumunun ne olacağı tartışma konusu oldu. 450 bini bulan memur sayısıyla dikkat çeken Ankara'da da mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi amacıyla çalışmalar yapılıyor.
BAŞBAKAN DİKKAT ÇEKTİ
Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Yasal düzenleme olmazsa 2010 KPSS ile giren işten atılır" sözünden sonra da tüm memurların gözü şimdi çıkacak ilgili kanuna çevrildi. Gerekli kanun maddesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalara başladı. Hazırlanan kanun maddesine göre, 2010 KPSS ile ilgili idari ve adli soruşturma geçiren memurlar hakkında ilgili kurumlar işlem yapabilirken, soruşturma geçirmeyenler hakkında ise herhangi bir işlem yapılamayacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Memur- Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, "280 bin kişinin girdiği Eğitim Bilimleri Sınavında, daha önceki sınavlarda başarısız oldukları halde bu sınavda tüm soruları eksiksiz yanıtlayan 350 kişi, yine bahsettiğimiz bu mezkur sınavdan tam puan alan 70 karı-koca ve 2010 KPSS sonuçlarına göre 45 bin civarında atanan öğretmen içerisinde adli soruşturma neticesinde yargı makamlarınca bildirilenler ihraç edilmiştir. Yine aynı şekilde Genel Kültür ve Genel Yetenek bölümlerinden 2010 KPSS skoruna göre kamu görevlisi olarak atananların durumları aynı metotla araştırılmalı ve hile yoluyla kamuya sızan FETÖ yanlıları temizlenmelidir" şeklinde konuştu.
SINAVIN İPTALİ DOĞRU KARAR
Başkan Kır, 2010 KPSS sınav skoruna göre memuriyete giren 86 bin civarında kamu görevlisinin kapının önüne bırakılmasının, sınavı alnının teriyle kazananların haklarının ellerinden alınması demek olduğunu belirtti. Kır, öte yandan yapılacak bir yasal düzenleme ile sınavın bütünüyle geçerli sayılarak memuriyete girenlerin tamamının masum görülmesinin de hilekâr ve sahtekârlara verilen bir prim olarak değerlendirileceğinin altını çizdi.