KÖFTELİ TARHANA
MALZEMELER
6 çorba kaşığı toz tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
250 gr kıyma
1 küçük soğan
karabiber
tuz, su
YAPILIŞI
Köftesi için, karıştırma kabına kıymayı koyun. Soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiber atıp iyice yoğurun. Küçük küçük köfteler yuvarlayın. Çorba tenceresine tereyağı ve salçayı koyup kavurun. Tarhanayı ekleyip kavurmaya devam edin. Soğuk suyunu verin. Çırpma teliyle hızlıca karıştırıp topaklanmasını önleyin. Tuzunu atın ve karıştırarak pişirin. Tavaya zeytinyağı döküp köfteleri kızartın. Kaynayınca altını kısıp birkaç dakika daha kaynatın ve servis tabağına alın. İçine köfteleri koyarak servis edin.
FIRINDA KUZU GERDAN
MALZEMELE
1 kg kuzu gerdan
2 havuç
3 patates
1 kase arpacık soğan
2 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 ç. kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı biber salçası
zeytinyağı, tuz, su
YAPILIŞI
Kuzu gerdanları yayvan bir tavaya koyup alt üst kızartın. Diğer ocakta yayvan bir tencereye biraz zeytinyağı dökün. Yağ ısınınca arpacık soğanları bütün halinde koyup kavurun. Salçalarını ve defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra sıcak su dökün. Kuzu gerdanlar iyice kızardıktan sonra salçalı soğanlı sosa katıp kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Havuç ve patatesleri soyun. Havuç dilimi şeklinde doğrayın. Gerdanlar ortalama 1 saat piştikten sonra havuç ve patatesi ekleyin. Tuzunu katıp karıştırın. Eti sebzelerle birlikte kısık ateşte pişirin. Et ve sebzeler yüzde seksen piştiği zaman fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yüzde yüz pişirip servis edin. Afiyet olsun.