Ankara Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra dokuz yıl bilişim sektöründe çalışan ancak daha sonra kek ve pasta işine giren Eylem Akgül Sunguroğlu, butik pastanın Başkent'teki öncüsü oldu. Sunguroğlu, "İçimde bir yerlerde hep böyle bir iş yapmak vardı. Sonunda başardım" dedi.
"5 YILLIK EMEK"
Uzun bir öğrenme sürecinin ardından şeker hamurunu keşfettiğini, İstanbul ve yurt dışında eğitimlere katıldığını söyleyen Sunguroğlu, fotoğrafçılık ve Photoshop'ta kendini geliştirdikten sonra blog ve Facebook'ta sayfa açtığını ifade etti. "Ankara Butik Pasta" markasıyla adını duyuran Sunguroğlu, "Beş yıl boyunca çok uğraştım ve şimdi emeğimin karşılığını alıyorum" diye konuştu.
'MALZEMELER YURT DIŞINDAN'
Şehir
içi ve dışından birçok sipariş aldığını anlatan Sunguroğlu, "Butik pasta Türkiye'de yeni gelişen bir şey olduğu için çok ilgi var. Şeker hamurunu, kek ve kurabiye kalıplarını İstanbul'dan, gıda boyalarını da İngiltere'den getiriyoruz. Yurt dışından gelen ve bu alanda kurs veren kişilerin çalışmalarına katılıyorum" şeklinde konuştu.