Şirin ve küçük bir balıkçı olmasına karşın kısa sürede konuklarını kendine bağlayan Manço Balık Evi, özellikle özel soslarla yapılan yemekleriyle dikkat çekiyor. Balgat Barış Manço Caddesi'nde hizmet veren restoran, denizi olmayan Ankara'da balık yemeyi sevdiren nadir mekanlardan biri. 25 kişi kapasiteli mekan, öğle servisinin yanı sıra akşamları da balıkseverler için açık kalıyor.
"20 YILDIR SEKTÖRDEYİZ"
Konukların kendini evinde gibi hissettiği mekanda, her şey müşterilerin restorandan memnun ayrılması için tasarlanmış. Mekanın sahibi Ali Erdaş, 20 yıldır bu sektörde yer alıyor. İşini çok sevdiğini dile getiren Erdaş, "Özellikle balık pişirmek benim için ayrı bir mutluluk. Buranın en önemli özelliği her balığa farklı bir sos kullanmamız. Yemeklerin lezzeti bu soslarda gizli" dedi.
'Günübirlik geliyor'
Karadeniz'den
günübirlik getirilen balıklarla yapılan yemeklerin arasında soslu mezgit de bulunuyor. Aynı zamanda içinde birçok sebzenin yer aldığı balık çorbası, kömür ateşinde pişirilen ızgara balıklar ve karışık balık kebap en çok tercih edilen ürünler arasında. Yengeç yemeği sevenler için de ilginç seçenekler yer alıyor.