Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen, iyice yalnızlaştı! O da İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye mesaj yolladı. "Benimle röportaj yapın" diye yalvardı. Ancak Kraliçe'nin kanalı onu ciddiye almadı. Daha önce hocanın malikanesine giden İngiliz yayın kuruluşu BBC, bu talebi olumsuz karşıladı!
ABD'ye kaçtı. Pensilvanya'daki malikanesinde yaşamaya başladı. Paralel örgütüne uzaktan emirler yağdırdı. Devlet içinde devlet kurmaya çalıştı. Ancak 17-25 Aralık 2013'te yapmaya kalkıştığı darbe planı, Fethullah Gülen'in foyasını ortaya çıkarttı. Gülen'in yargıdan medyaya, eğitimden sağlık alanına kadar devletin pek çok noktasında cemaatini yapılandırdığı anlaşıldı. Fethullahçı Terör Örgütü soruşturmasının tüm ayakları da tamamlandı. Örgüt lideri olan Gülen için onlarca yakalama kararı alındı.
YİNE TANSİYONU FIRLADI
Hakkında kırmızı bülten çıkartıldı. ABD'de geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. İşte iyice köşeye sıkışan hoca, kendini anlatmanın çaresini aramaya başladı. İlk olarak da İngiliz Kraliyet Ailesi'nin yayın kuruluşu BBC'nin kapısını çaldı. Kanal yöneticilerine "Benimle röportaj yapın" mesajını ulaştırdı. Ancak Kraliçe'nin kanalı, Fethullahçı Terör Örgütü'nün lideri olan hocayı umursamadı.
BBC, hakkında sayısız yakalama kararı bulunan, ABD'de tarafından Türkiye'ye iadesi yakın olan hocayı ciddiye almadı. Kanal bu nedenle Pensilvanya'daki malikanesinde örgütünü yönetmeye kalkışan hocanın röportaj talebini olumsuz karşıladı. Hal böyle olunca hocanın tansiyonu yine fırladı. Aslında Gülen ile BBC'nin ilk teması daha önce sağlanmıştı. Gülen, 28 Ocak 2014 tarihinde BBC ile röportaj yapmıştı. 16 yıl sonra ilk kez kameralar karşısına çıkmıştı. Kendini mağdur olarak anlatmıştı. Ülkesini karalamıştı. Sinirleri iyice bozulan hocanın tansiyonu fırlamıştı. Hoca kolunda tansiyon aletiyle soruları cevaplamıştı!
FETÖ lideri Fethullah Gülen, geçtiğimiz yıl BBC'nin Türk muhabiri Güney Yıldız'ın sorularını yanıtlamıştı. Hoca bu yıl da kendini BBC'ye anlatmak için uğraştı. Ancak çabaları boşa çıktı.
Takvim