Amasya'nın Taşova İlçesi'nde bulunan Taşova Şehit Bekir Özdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, öğrenciler arasında bir MasterChef etkinliği düzenledi. Genç şeflerin tabakları; bilinçli tüketim, israfı önleme ve helal temiz gıda gibi temalarda değerlendirildi.
İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinden oluşan 5 grup, en lezzetli ve israfsız tabağı hazırlamak için önlüklerini giyerek birbirleriyle yarıştı. Gıda israfına dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte öğrenciler bayat ekmekleri lezzetli yiyeceklere dönüştürdü.
Okulun rehber öğretmeni Tuğba Erdoğan ile Müdür Yardımcısı Mehmet Kantar, etkinliği organize ederken, seçici kurul üyeliklerini ise öğretmenlerden Ahmet Çoban, Yusuf Yüce, Tuğba Erdoğan ve Cavidan Topuz üstlendi.
Öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde çorba, bayat ekmek köftesi ve artan keklerden trüf tatlısı gibi lezzetler hazırladılar. Dünya'nın kapısını çalan gıda krizine dikkat çekmek için Hz Muhammed'in "Yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz" hadisinden yola çıkan gençler, bayat ekmekleri ve bayat kekleri lezzetli şef tabaklarına dönüştürdü.
Gizem Şahin, Rabia Dertli ve Şüheda Öztürk adlı öğrencilerin grubu, yarışmada birinci olarak büyük bir başarı elde etti. Okul Müdür Vekili Kemal Vehbi Onay, etkinliği düzenleyen öğretmenlere, katılan öğrencilere ve mutfak önlüklerini diken Halk Eğitim Merkezi kurs öğreticisi Eylem Dertli ve kursiyerlerine teşekkürlerini iletti.
Yarışma sonrasında şef önlükleri, günün anısına öğrencilere hediye edildi.