Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Susuz Örene Mahallesi ve Susuz Karaahmet Derelerine 2 bin metre kafes tel çekerek sel ve heyelanla toprağın yamaçtan aşağı taşınmasına karşı koruma önlemleri artırıldı. Amasya Orman Bölge Müdürlüğü orman sahalarını koruyup çoğaltmak; Toprak Muhafaza ve Erozyon Kontrol projeleri ile sel ve taşkınları önlemek için tüm birimleriyle sahada ve çalışmalarına devam ediyor.
Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü Toprak Muhafaza Şefliğince çalışma sahasında bulunan sel,taşkın ve toprak taşınmalarını önlemek amacıyla Susuz Örene Mahallesi ve susuz Karaahmet derelerine 2 bin metre kafes tel çekilerek oluşacak bütün zararların minimuma indirilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü yapılan çalışmalar ile ilgili olarak "Küresel ısınma kaynaklı atmosferde yaşanan değişimler tüm dünyayı etkilemekle beraber coğrafi konumuna göre ülkelerin gelişimini değişimini ve nüfus dağılımını şekillendirmektedir.
Küresel iklim değişikliğinin dünya üzerinde etkileri ve Türkiye'ye olası etkileri düşünülürse; Hava olaylarında beklenmeyen artış, sıcak hava dalgaları, bölgesel yağış ve sıcaklık değişiklikleri, sel ve taşkınlar kaynaklı toprak kayıpları, düzenli sulama gerektiren tarım ürünlerinde verim kaybı, turizm gelirlerinde düşüş, biyolojik çeşitlilik kaybı, orman yangınlarında artış, yeraltı suları ve su depolama alanlarında kayıplar temiz su kaynaklarına ulaşma sıkıntısı göç ve kayıpların yaşanacağı belirtiliyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin ülkemizde yaşanan olumsuz etkilerini orman servetimizi koruyup çoğaltarak önleyebiliriz. Ormanlar bitki örtüsünde ve toprakta büyük miktarlarda karbon depolayarak atmosferdeki karbon dengesini düzenlemekte, küresel ısınmanın yavaşlatılmasına olanak sağlamaktadır. Ormanlarımızı koruyup geliştirerek iklim değişikliklerinin olumsuz etkilerini azaltabilir sel ve taşkınların neden olduğu toprak kaybını önleyebiliriz.
Ormanlarımıza sahip çıkalım hem toprağımız hem paramız gidiyor. Yağışların neden olduğu toprak taşınması su kaynaklarını doldurarak kapatıyor, barajları doldurarak verimini düşürüyor. Çevresel zararları da dikkate aldığımızda yaşanan bu felaketlerin ülkemize yıllık maliyeti 2 milyar dolar olarak ifade ediliyor. Amasya Orman Bölge Müdürlüğü olarak ormansızlaşma ve iklim değişikliği kaynaklı yaşanan felaketlerin farkında sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bölge Müdürlüğümüz orman sınırları içerisinde bitki örtüsü tahrip olmuş, yağış-akış nedeniyle erozyona maruz kalmış yamaç arazileri ağaçlandırmak, bozuk orman alanlarını verimli orman alanlarına dönüştürmek ve doğal dengeyi korumak için bağlı birimleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü Toprak Muhafaza Şefliğince çalışma sahasında bulunan sel, taşkın ve toprak taşınmalarını önlemek amacıyla Susuz Örene Mahallesi ve susuz Karaahmet derelerine 2 bin metre kafes tel çekilerek oluşacak bütün zararların minimuma indirilmesi için çalışmalarına devam ediyor." ifadelerini paylaştı.