Roma döneminde Amasya'da ikamet eden askeri birliğe ait binanın kalıntıları içinde yer alan mozaik bulunduğu yıl Amasya Arkeoloji Müzesi'ne taşınamadı. Usulüne uygun tedbirlerle muhafaza edilerek yerinde koruma altına alınan mozaik, bulunduğu yerde üzeri kapalı bir şekilde korundu.
Amasya Valiliğinin finansmanı ile Müzeye taşınan bu önemli eser Amasya'mızın köklü tarihinin sahip olduğu zenginliği bir kez daha ortaya koydu.
Müzeyi ziyaret eden Rezzan Balfidan, "Amasya'ya üçüncü gelişim. Mozaik harika. Yani bu bölgede ilk defa bu kadar büyük bir mozaik görüyorum. Canlı, çok güzel herkesin görmesini isterim. Amasya yöresine ait yani harika bir mozaik."
Samsun'dan Amasya'yı gezmeye gelen Ramiza Erkan, "Normalde arkadaşlarımızla gelelim, Amasya'yı ziyaret edelim. Daha önce öğrencilerimi getirmiştim ben müzeye. Onlarla gezdiğimiz zaman çok fazla detaya inemiyorum. Bu seferde biz gidelim, detaya inelim dedik. Hatta müzeyi görünce bu müze değişmiş. Çok güzel yenilikler olmuş. Yani hep Antep'teki mozaik müzesine gitme hayalimiz vardı. Antep buraya gelmiş. Roma zaten Anadolu topraklarında çok büyük medeniyet kurmuş bir imparatorluk. Roma'nın eserlerini görmek Amasya'da çok özel oldu."
Gazetecilere konuşan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, "Bugün açtığımız bin 700 yıllık bereket tanrıçası 2013 yılında Gökmedrese mahallesinde Anadolu İmam Hatip Lisesinin altında bulunan bu tarihi eser roma döneminde Amasya'da ikamet eden askeri birliğe ait binanın kalıntıları içerisinde yer almaktadır. Bulunduğu yıl Amasya Arkeoloji Müzesine taşınamayan mozaik usulüne uygun tedbirlerle muhafaza edilerek koruma altına alınmıştır. Amasya Arkeoloji Müzemizde teşhir ederek ilimizi ve müzemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin gösterimine sunmuş olduk." diye konuştu.
Amasya Müzesinde sergilenen bin 700 yıllık tanrıça motifli mozaiğin açılışına Vali Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, kurum kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılışın ardından protokol ve vatandaşlar mozaiği inceledi.