Amasya'da yaşayan 22 yıllık evli 3 çocuk annesi Hatice Çarıkçı; 4 yıl önce eşi ile birlikte bir dükkan kiralayarak mermer işi yapmaya başladı. Ailesi ile çalışan Çarıkçı; üretim yapan kadınlara finans desteği sağlayan Mikrokredi ile tanıştığını belirterek; '5 yıl önce Mikrokredi'yi duydum ve sistemlerine dahil oldum. Aldığım mikrokrediler ile dükkanıma gerekli malzemeleri alırken katkı sağladım. Kredilerimi düzenli olarak ufak ufak eşit taksitler halinde öderken, yeni kredi alma zamanım geldikçe sürekli kredi desteği aldım. İşlerimiz çok yoğun, Türkiye'nin her iline malzeme gönderiyoruz. Her türlü mermer, korkuluk, mutfak dolabı, mezar, kaplama gibi gereksinimlerin, müşterinin talebine göre dükkânımızda üretimini yaparak ulaşımını sağlıyoruz. Burada eşime büyük desteğim oluyor.
Gelen müşterilerle ilgileniyorum, dükkânımın düzen ve tertibini sağlıyorum Çocuklarım dahi boş vakitlerinde bize yardım ederek neredeyse meslek öğreniyorlar. Yaptığımız işin arkasındayız. Müşteriyi memnun etmek önceliğimiz. Onlar buradan memnun ayrıldıkça biz ekmek yeriz. Buradan girişimci ruhuna sahip kadınlarımıza sesleniyorum, üretmekten ve hayata atılmaktan korkmayın. Çalışan ve üreten her zaman kazanır. Hayat bir yerden başlıyorsa o da bugündür. Elbette zorlukları olacak, işim benim en büyük terapim. Ben kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim sürece mutluyum.' dedi.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Amasya Şube Yöneticisi Selda Ergin ise; "18 yıldır Türkiye'de, 13 yıldır ise Amasya ilinde dar gelirli kadınlarımıza Mikrokredi desteği sağlıyoruz. Üretim yapan, gelir getirici her türlü faaliyette bulunan istisnasız tüm kadınlarımızın mikro finans desteğini karşılıyoruz. Hatice Hanım'da hayat mücadelesine 5 yıl önce dahil olan kadınlarımızdan sadece bir tanesi. Kendisi her sabah dükkanına gelir, müşterileri ile ilgilenir, elinden gelen her desteği sağlar. Ailecek canla başla çalışırlar. Kendilerini her zaman tebrik ediyoruz. Üretmek isteyen ve sermaye ihtiyacı olan dar gelirli tüm kadınlarımız bizimle irtibata geçebilir."dedi.