İbrahim Somaila Mera Nijerya'daki en etkili krallıklardan biri olan Argungu Emiri'nin oğlu. Nijerya'da her hizmeti görülen, sarayda yaşayan, yerel halkın önünde saygıyla eğildiği Prens Mera üniversite eğitimini Türkiye'de alıyor. Liseden mezun olduktan sonra babasının "Eğitimine Türkiye'de devam etmelisin. Orası hem gerçek bir Müslüman ülke, hem de güvenli" telkinlerinden sonra 2014'te İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'ne kaydını yaptırmış. İngiltere ya da ABD'ye gitmek yerine Türkiye'yi tercih eden Prens Mera şu anda İnşaat Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi. Ülkesinde müstakbel kral olarak görülen Mera İstanbul ve Kayseri'de yaşanan terör saldırılarından da korkmadığını, benzer olayların dünyanın her yerinde olduğunu hatırlatarak yüksek lisans eğitimini de Türkiye'de almayı planladığını söyledi. Nijerya'da 24 saat polis korumasıyla gezen Prens Mera Türkiye'de tek başına güvenle sokaklarda dolaşabiliyor.
AİLEMİN DE İÇİ RAHAT
Henüz 20 yaşında olan Prens Mera Nijerya'da büyük bir sarayda yaşadığını, her hizmetinin sarayındaki görevliler tarafından yapıldığını, trafikte geçiş üstünlüğü olduğunu anlatıyor. 1963'ten beri kralların anayasal hakkı olmasa da halkın hala onlara çok güvendiği, en küçük sıkıntılarını bile krallara anlattıklarını belirten Prens Mera ülkesindeki tüm bu imkanları bırakıp Türkiye'de sıradan bir öğrenci gibi eğitim görüyor. Öğrenci olmanın prens olmaktan çok daha zor olduğu anlatan Prens'in ailesi yılda en an bir kez kendisini ziyarete geliyor. Birlikte İstanbul'u gezdiklerini anlatan Prens Mera "Burada olduğum için ailemin içi çok rahat. Hiçbir güvenlik kaygısı yaşamadık" diyor. Mera'nın erkek kardeşi de aynı üniversitede ekonomi öğrencisi.
FETÖ RÜŞVET VERDİ
15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'da olduğunu söyleyen Prens Mera, FETÖ'ye ait okulların Nijerya'da çok güçlü olduğunu da anlattı. Ancak 15 Temmuz'dan sonra Türk hükümetinin de girişimleriyle bu okulların kapanmaya başladığını öğrendiğini belirten Mera "FETÖ'ye ait okullar Nijerya'daki en pahalı okulların başında geliyordu. Burada genellikle politikacıların çocukları okuyordu. Ancak FETÖ bu çocuklardan para almıyor, politikacılara bir nevi rüşvet vermiş oluyorlardı. Bu yolla iyi ilişkiler kurdular. Hükümet yetkililerini etki altına almak istiyorlardı. Bunu başardılar. Nijerya'da sıradan halkın çocukları bu okullara gidemez. Çünkü gerçekten çok pahalıydı" dedi.
KENDİNE AİT TEBAALARI VAR
Nijerya
1914'te bir İngiliz kolonisi olarak kuruldu. 1960'ta bağımsızlığını kazandıktan 3 yıl sonra, 1963'te Nijerya Federal Cumhuriyeti ilan edildi. 180 milyona yakın nüfuslu ülkede 240'tan fazla krallık bulunuyor. Nijerya, binlerce yıllık geçmişleri olan kabileler ve onların başındaki kraliyet ailelerinden oluşuyor. 1963'ten beri kralların anayasal hakları bulunmasa da ortadan kaybolmuş değiller. Resmi olarak kral sıfatını taşımaya devam ediyorlar. Her birinin sarayı, tahtı, hatta kendi tebaası var. Vasıfları İngiliz Kraliyeti'ninkine benziyor. Milyar doları aşan servetleri var. Her krallıkta ayrı resmi geçitler, tören ve kutlamalar yapılıyor. Krallar halkı saraylarında kabul ediyor, şikâyetlerini dinliyor.