AA muhabirinin derlediği bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen askerler arasında bulunan, üzerinde Erdoğan'a ve hükümete yönelik bedduanın da yer aldığı ve yaralı ele geçirilen Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez'in eşi Kübra Gülmez'in de 2010 soruşturmasının şüphelileri arasında yer aldığı görüldü.
Darbecilerin, girişimlerini apar topar başlatmalarına neden olduğu iddia edilen İzmir'deki askeri casusluk soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Binbaşı Recep Zafer'in eşi Zeynep Afra Zafer'in de 2010 KPSS sorularının sızdırılması davasındaki şüpheliler arasında yer alması dikkat çekti. Sağlık gerekçesiyle rapor alarak savcılığa gelmeyen Recep Zafer hakkında yakalama kararı bulunuyor.
2010 KPSS soruşturması kapsamındaki şüpheli 580 kadının subay eşi olduğu ve bu kişilerin KPSS'de 100 ve üzerinde soruya doğru cevap verip, sınavı kazandıkları tespit edilmişti. Kübra Gülmez ve Zeynep Afra Zafer'in de yüksek puan alan asker eşleri arasında yer aldığı öğrenildi.
Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın yürüttüğü 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Mali Suçları Araştırma Kurulunun (MASAK) hazırladığı raporda, TSK'nin kritik birimlerinde görev yapan bazı subayların eşlerinin FETÖ'ye himmet adı altında para ödediğine ilişkin iddialar yer almıştı.
- Askeri casusluk ve KPSS soruşturmaları
İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasındaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanması"na yönelik soruşturma başlatılmıştı. Aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 2'si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat göndermişti
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin hazırladığı ve Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede sanıklara, "FETÖ üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına dolandırıcılık" suçlamaları yöneltiliyor.
ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010'da yapılan, genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri alanlarından oluşan KPSS'de soruların çalınmasına ve sınava girenlere dağıtılmasına ilişkin soruşturma kapsamında ilk dava, 230 kişi hakkında 25 Aralık 2015'te açılmıştı.