Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/ PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nca oluşturulan yetkili kurul ile holdinge atanan kayyumların incelemeleri sonucunda Kaynak Holding'le organik bağlı olduğu belirlenen 12 şirket daha tespit edildi. Anadolu 1'inci Sulh Ceza Hakimliği bu şirketler için de kayyum heyeti görevlendirdi.
SAYI 58'E YÜKSELDİ
Holdinge bağlı sağlık, eğitim ve teknoloji sektörlerinde faaliyet gösteren İstanbul'da 8, Ankara'da 2, İzmir ve Samsun'da da birer şirkete kayyum ataması yapıldı. Eski yöneticilere görevden alındıklarına dair kararın tebliğ edilmesinin ardından 7 kayyum görevlerine başladı. Karara göre, holding bünyesinde faaliyet gösterdiği belirlenen 46 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan kayyumlar bu 12 şirketten de sorumlu olacak. Bu heyette işadamı İmran Okumuş, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük yer alıyor.
FİNANS KAYNAĞI OKULLARA NEŞTER
Kayyum ataması yapılan şirketlerden ikisinin Mizan Eğitim Kurumları ve Sema Eğitim Kurumları olduğu öğrenildi. Bünyesinde Coşkun ve Nilüfer Okulları, çeşitli anaokulları, FEM ve Anafen dershanelerinin de bulunduğu 50'ye yakın okul ve yurt barındıran iki şirkete de "FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları" iddiasıyla kayyum ataması yapıldığı kaydedildi. Anadolu 1'inci Sulh Ceza Hakimliği atanan kayyumlara, şirket başına ikişer bin lira maaş ödenmesine karar verdi.