Yemen'in Hudeyde kentinde, Ensarullah hareketinin (Husiler) "ülke siyasetine müdahalesi ve silahlı güç oluşturma çabaları"nı protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.
Hudeyde'nin Sana Caddesi'nde toplanan çok sayıda gösterici, attıkları sloganlar ve açtıkları dövizlerle Husileri darbecilikle suçlayarak, "Hürriyet, hürriyet, düşsün milisler" şeklinde slogan attı.
Ensarullah Hareketi'ni "Husi milisleri" olarak adlandıran göstericiler, ülke yönetimi ve devlet kurumlarında kontrolün yeniden sağlanması için tüm siyasi parti ve gruplara çağrı yaptı.
Başkent Sana'da kontrolü sağlayan Husiler ile yönetim arasında geçen Eylül ayında "3 gün içinde yeni hükümet kurulması, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin hiçbir siyasi partiye üye olmayan birine başbakanlık görevini vermesi, petrol ürünlerine yapılan zamların düşürülmesi" gibi maddelerin yer aldığı anlaşma imzalanmıştı. Hadi, önce Ahmed Avad bin Mübarek'i hükümeti kurmakla görevlendirmiş, ancak tepkiler üzerine bu görev Halid Mahfuz Bahhah'a verilmişti.
Bahhah hükümetinin kurulmasının ardından da Husilerin kentlerden çekilmemesi ve sonrasında Cumhurbaşkanlığı Ofis Müdürü Mübarek'in kaçırılmasıyla ülkede gerginlik daha da tırmanmıştı.
Bu gelişmeler üzerine hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ocak ayında istifa etmesinin ardından Husiler, 6 Şubat'ta, ülkedeki siyasi geçiş sürecini belirleyecek "Anayasa Manifestosu" adıyla bir bildiri açıklamıştı. Mevcut anayasanın yürürlükte kalacağı belirtilen manifestoda, 5 üyeli "Başkanlık Konseyi" ve 551 sandalyeli "Ulusal Geçiş Meclisi"nin kurulması öngörülmüştü.
Husilerin bu müdahalesi, birçok ülke ve kesim tarafından ''darbe" olarak nitelendirilmişti.