İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan, 21 emniyet mensubunun ifadeleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevlendirdiği 3 savcı tarafından alınıyor.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zafer Koç, "Selam Tevhid" soruşturması sırasında, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Milletvekilleri, üst düzey bürokratlar ile bazı işadamların dinlenmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan polis memuru Erhan Körtek'in ifadesini aldı.
İstanbul Emniyeti tarafından gözaltına alınan 21 şüpheli arasında, Cemaat'in Twitter'da yayın yapan Fuat Avni adlı kullanıcısına da bilgi sızdıran 10 polis olduğu öğrenildi.
3 SAVCI 3 SORU YÖNELTTİ
İfadeleri 3 savcı tarafından alınan 21 şüpheliye 3 soru yönetildi.
1) Şüpheli Fethullah Gülen'i tanır mısınız? Gülen'in liderliğini yaptığı örgütlü yapı içerisinde yer aldınız mı? Direkt veya dolaylı talimat aldınız mı?
2) Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenliği bakımından gizli kalması gereken görüşmelerde suç unsuru olmamasına rağmen neden iletişim tespiti yönünde rapor tanzim ettiniz?
3) Devlet yetkililerini dinlemenizdeki amaç Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini terörle ilişkilendirip yıkma girişimi midir?
ONDAN TALİMAT ALDINIZ MI?
Savcı Koç, polis memuru Körtek'e, "Şüpheli Fethullah Gülen'i tanır mısınız? Fethullah Gülen'in, liderliğini yaptığı örgütlü bir yapının içerisinde yer aldınız mı? Bu yapıdan direkt veya dolaylı bir talimat aldınız mı? şeklinde sorular sordu. Polis memuru Erhan Körtek ise, "Şüpheli Gülen'i basından ve medyadan gördüğüm kadarıyla tanırım, kendisiyle görüşmüşlüğüm, tanışmışlığım yoktur. Var olduğu söylenen oluşumun içerisinde bulunmadım" dedi.
Tespit tutanakları 10-15 Aralık tarihli
Savcı şüphelilere, "sözde terör örgütünün faaliyeti kapsamında iletişim tespit tutanağı getirmenizdeki nihai amaç Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni terörle ilişkilendirerek yıkma girişimi midir? diye sordu. Yürütülen soruşturmada, 2011 yılında başlatılan "Kudüs Ordusu terör örgütü" dosyası kapsamında, tespit ve inceleme tutanaklarının 10-15 Aralık tarihlerinde tutulduğu tespit edildi.
Devlet sırları kayda alındı
Soruşturmaya ilişkin kayda alınan görüşmelerin gizlilik teşkil edip etmediği Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'a soruldu ve 'devlet sırrı' cevabı alındı. Dinlenenler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu gibi devlet zirvesinden isimlerin yanı sıra, danışman kadroları da yer aldı. Bunlar arasında şu isimler dikkat çekiyor: Adnan Boynukara, Faruk Koca, Seracettin Karayağız, Ahmet Boyraz, Ömer Ekşi, Saadettin Aydın, Durmuş Ali Sarıkaya, Feramuz Üstün, Eyüp Gökhan Özekin, Abdulvahap Yılmaz, Nurettin Nebati, Hayrettin Çakmak, Yücel Serdar, Musa Kulaklıkaya, Hakkı Selçuk Şanlı, Azmi Yeşil, Adnan İnanç, Hakan Kılıç, Kamil Sorgun, Hakkı Selçuk Şanlı. Soruşturma dosyasında 80 şüpheli ile 3 tanık ifadesi var. Tanıklardan biri 22 Temmuz'da gözaltına alınan ve itirafçı olan bir polis memuru.
Kaynak : Yeni Şafak, Star