Aralarında Mustafa Destici'nin genel başkanlığını yaptığı Büyük Birlik Partisi, Mustafa Kamalak'ın Saadet Partisi, İdris Naim Şahin'in Millet ve Adalet Partisi ile İdris Bal'ın Demokratik Gelişim Partisi gibi partilerin de bulunduğu 8 siyasi partinin 2015 seçimleri öncesi birleşme kararı alacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Saadet Partisi bu iddialarla ilgili olarak bir açıklamada bulundu ve ittifak iddialarını yalanladı. Buna rağmen Saadet Partisi'ne yine de ittifak teklifi götürülecek mi? sorusu sıcaklığını koruyor.
TOPLAMDA YÜZDE 3 BİLE ETMİYORLAR
2011 genel seçim sonuçlarına göre toplam oy oranı yüzde 3'i bile bulmayan bu partilerin birleşme kararı akıllara 10 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini getirdi. Bilindiği üzere AK Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı CHP ve MHP'nin önderliğinde Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde durularak bir çatı aday yöntemi benimsenmişti. Ancak Köşk seçimlerinin ardından bu yöntemin tutmadığı net bir şekilde anlaşıldı.
8 PARTİLİ İTTİFAK TUTAR MI?
Şimdi benzer bir yöntemi, seçimlerde hiçbir varlık göstermeyen partiler uygulamaya koyacak. Millet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Liberal Demokrat Parti, Alternatif ve Demokrasi Partisi, Demokrat Parti, Merkez Parti, Millet ve Adalet Partisi ve Demokratik Gelişim Partisi, Haziran 2015'te yapılacak seçimler öncesi AK Parti'ye karşı bir ittifaka gitmeye hazırlanıyor. Bu ittifak tutar mı tutmaz mı bilinmez ancak 2011 seçimlerinde milletin karşısına çıkarak gücünü sınayan partilerin aldığı oy oranı gelecek adına seçmene yol gösterecek. 8 partinin seçimlerdeki hedefi AK Parti'ye ağır darbe vurarak AK Parti'ye giden oyların büyük bölümünü almak olacak.
2011 GENEL SEÇİMLERİNE GÖRE PARTİLERİN OY DAĞILIMI:
Saadet Partisi: Yüzde 1,25
Büyük Birlik Partisi: Yüzde 0,74
Demokrat Parti: Yüzde 0,65
Liberal Demokrat Parti: Yüzde 0,04
Millet Partisi: Yüzde 0,14
Toplam oy oranı yüzde 2,82 olan ve yeni kurulan partilerin 2015 seçimlerinde göstereceği performans şimdiden merak konusu oldu.