90 yıl önce Güney Afrika'daki Wits Üniversitesi'nden Prof. Raymond Dart'ın ortaya çıkardığı ve 'Taung Çocuğu' adıyla bilinen 3 milyon yıllık kafatası evrim teorisyenleri tarafından insanın bilinen en eski atası olarak kabul edilmişti.
'Australopithecus Africanus' insan türünün varlığı zamanla tartışmalara yol açtı. Wits Üniversitesi'nde çekilen bilgisayar tomografisinin sonuçları ise evrim teorilerini altüst edecek cinsten. Buna göre önceden 3 yaşında bir çocuğa ait olduğu düşünülen bu kafatasındaki alın bölgesi adaptasyonu modern insan bebeklerindekine hiç uymuyor. Ayrıca insan bebeklerindeki doğum sonrası beyin gelişimini kolaylaştıran metopik sütür ve bıngıldağın bu fosilde mevcut olduğu varsayımından yola çıkılarak oluşturulan evrim senaryoları da geçerliliğini yitiriyor.
Wits Üniversitesi'nden araştırma ekibinin yayımladığı raporda "Mevcut fosil kalıntısı ve şempanze varyasyonu arasında yapılan kıyaslama evrim senaryosunu desteklemiyor. İnsanda görülen kafatası adaptasyonunun daha önce başka türlerde görüldüğüne dair bilimsel bir delil de yok. Muhtemelen bu kafatası bir insana da ait değil" denildi.
Kaynak: SABAH