Cemaate yakınlığıyla bilinen bir internet sitesi, paralel yapının devlet içinde illegal örgütlenmesine ilişkin hazırlanan gizli raporu yayımlayarak, tüm şebekeleşmeyi deşifre etti. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından hazırlandığı iddia edilen ve 'Paralel Devlet Yapılanması (PDY) Fethullah Gülen Örgütü' başlıklı raporda çarpıcı bilgiler yer alıyor.
- Gülen örgütü; devletin kurumlarına sızarak devletin tüm karar ve uygulama mekanizmalarını kontrol altına almayı, örgütsel faaliyetleri her türlü değerin üstünde tutarak örgüt ideolojisine hâkim kılmayı, bölgesel ve küresel bağlamda uygulanacak iç ve dış politikalarda belirleyici ana unsur olmayı, dünyadaki tüm Müslümanları yönetmeyi hedefleyerek ruhani liderliğe ulaşmayı amaçlıyor.
- Yapının insan kaynağını 'gençler', lojistik ve para kaynağını ise 'esnaf' oluşturuyor. Örgüt; devlet kurumlarının içerisine yerleşebilmek için uzun vadeli planlar ve yatırımlar yapıyor. Açılan yurt, dershane, özel okullar aracılığıyla; ortaokul-lise çağlarında 'nitelikli' ve 'ihtiyaç sahibi' öğrencileri seçiliyor. Üniversite sınavlarında yüksek puanlarla istenilen fakültelere girmeleri sağlanıyor. Mezuniyet sonrasında KPSS'de usulsüzlükler yapılarak kamu kurumlarına yerleştiriliyorlar. Bu süreçte dini yaşamları, sadakatleri, itaat etme derecelerine göre raporlar tutuluyor. Hiçbir evrede irtibat koparılmıyor.
İŞTE ÖRGÜT HİYERARŞİSİ
Derin örgütün tavandan tabana olan yapılanması istihbarat raporunda şöyle anlatıldı:
7. Fethullah Gülen
6. En üst katman 'Hizmet'in en has tabakasıdır. Fethullah Gülen'in aşağı tabakalarla irtibatını sağlar. Görev değişikliği ve azillere bakar. Doğrudan Fethullah Gülen atar.
5. Üst düzey gizlilik gerektirir. Devletteki yapılanmayı organize eden, yürüten tabakadır. Bu tabakadakiler birbirlerini çok az tanır. Doğrudan Fethullah Gülen atar.
4. Bağlılık ve itaatte dereceye girenlerin yükseldiği teftiş kontrol tabakasıdır. Hizmet'i denetler. Müfettişler, irşat ekipler bu tabakadadır.
3. Ev ağabeyleri, semt, bölge, belde ve şehir sorumluları statüsü olanlar. Bu tabaka ideolojik örgütlenmeyi sağlar.
2. Okul, dershane, yurt, banka, gazete, dergi, vakıf vs. resmi kurumlarda görevli olanların oluşturduğu tabakadır. En sadık gruptur.
1. Halk tabanı. Cemaate gönül ve imanla bağlı olanların oluşturduğu tabakadır. En sadık gruptur.
916 dershane, 750 okul, 478 yurt
Yapı adına faaliyet gösteren ve kurumsal olarak maddi kaynak sağlayan eğitim kurumları var. Türkiye'de 13 üniversite, 350 özel okul, 916 dershane-kurs, 443 öğrenci yurdu, 297 dernek ve 31 vakıf bulunuyor. 134 ülkede ise 400 özel okul, 38 öğrenci yurdu ve 6 tane üniversite faaliyet gösteriyor. 4 dergi, 4 gazete, 7 radyo, 8 TV, 4 internet sitesi ve 1 haber ajansı örgütün görüşleri doğrultusunda yayın yapıyor.
Kaynak: Akşam